Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

3 spennende prosjekter i NORILCO i 2020!

NORILCO har fått bevilget midler fra Kreftforeningen til å gjennomføre 3 spennende prosjekter i året 2020.

Hvert år mottar NORILCO midler fra Kreftforeningen. For 2020 har vi også mottatt midler til å gjennomføre tre prosjekter.

Fagdager på Vardesentrene

Et av prosjektene er Vardesenterløftet. Vardesentrene er friarealer for kreftpasienter og deres pårørende. Her kan man finne noen å snakke med eller ta seg en pause. NORILCO ønsker i samarbeid med Kreftforeningen å arrangere fagdager på Vardsenterene over hele landet.

-        Vardesentrene er et fint og veletablert tilbud for pasienter og deres pårørende og det er viktig at vi pasientorganisasjonene er med å løfte frem og styrke de allerede gode tilbudene. Fagdagene vil ha et tema som er relevant for hele målgruppen til NORILCO  enten de er pasienter, pårørende, har kreft eller tarmsykdommer. Det skal også være mulig å delta for medlemmer i andre foreninger assosiert med Kreftforeningen. Alle er velkomne, sier daglig leder i NORILCO Roy Farstad.

Fagdag for mage- og tarmkreft

Mmars er tarmkreftmåneden og da planlegges det en fagdag for mage- og tarmkreft på Vitensenteret i samarbeid med Kreftforeningen. Gjennom en fagdag ønsker vi å øke bevisstheten spesielt rundt tarmkreft som er den nest hyppigste forekommende kreftformen i Norge for menn og kvinner sammenlagt.

-        Tarmkreft er rasktvoksende og vi håper på å rette fokus mot det å forebygge kreft og at forskning er viktig for at vi skal få et bedre kunnskapsgrunnlag om tarmkreft, legger Roy til.

Møteplass for eldre

Det tredje prosjektet har den aldrende befolkningen i fokus. Det er mange pensjonister som opplever at hverdagen ikke ble helt slik som planlagt når man ikke er i arbeid lenger og hverdagen inneholder mye sykdom. Sykdommen kan ta mye av fokuset i et ekteskap og det kan gjøre at barnebarn og andre aktiviteter nedprioriteres. Målet med prosjektet er å skape samtalegrupper og selvhjelpsgrupper for eldre mennesker som trenger det. Gruppene vil organiseres lokalt og over hele landet

-        NORILCO er inspirert av den modellen Treffpunkt bruker for barn som pårørende og vil organisere møteplassene på samme måte. Det skal være mulig for eldre å møtes og snakke om det å leve med en sykdom. Vi tror at dette er et etterlengtet tilbud for mange eldre som sliter med sykdom, sier Roy.

 

Har du forslag til prosjekter som du tenker kan gjøre en forskjell for personer med stomi, reservoar, mage – og tarmkreft? Send oss gjerne forslag til post@norilco.no

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

25. januar - 25. januar
25. januar - 25. januar
24. mars - 26. mars
9. juni - 11. juni

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.