Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Bli med på Stafett for livet!

Glade damer som smiler og jubler på målstreken. Foto

Stafett for livet! Foto: S.H Photography

Stafett for livet er et tilbud på tvers av interessegrupper, roller og alder, og skal passe for alle

En anledning for å feire livet

Stafett for livet er et 24-timers arrangement i regi av Kreftforeningen, for å støtte de som er rammet av kreft. Stafetten foregår ved at for eksempel familier, venner, medelever og kolleger danner lag og deltar på stafetten. Bak hvert lag er det en historie – et menneske som laget vil støtte eller minnes. Deltakerne bestemmer selv om de vil løpe eller gå, alene eller sammen, rundt på banen i én eller flere timer. Alle kan delta på Stafett for livet. Stafetten varer i 24 timer for å symbolisere at kreftsykdommen aldri tar pause, men er til stede hele døgnet og at det alltid vil være noen på banen for den som er syk. Om noen lar seg lure av navnet: Stafett for livet er ikke et idrettsarrangement hvor det handler om å komme først i mål og den raskeste vinner. Det ligner mer på en festival, og er et sted hvor lokalbefolkningen møtes, snakker, går eller løper - sammen med andre som har erfart kreft. Enten som pårørende, rammet, etterlatt eller venn. Vi går og løper for og med hverandre, ikke mot hverandre. Og ikke minst, så skal vi feire livet - her og nå.

 

Fightere: Stafett for livets æresgjester

Stafett for livet inviterer spesielt de som en gang i livet har fått beskjeden «du har kreft», som vi kaller «fightere». De er våre æresgjester og vil bli gjort litt ekstra stas på disse dagene. Stafetten åpnes med en fighterrunde der fighterne får kjenne på støtten fra de andre deltakerne. Etterpå inviteres det til program med god mat og underholdning. Som fighter er det også mulig å stille med eget lag.

 

Hva skjer i løpet av 24 timer?

Hvert lag må alltid ha en deltaker på banen i løpet av de 24 timene. I tillegg blir det arrangert ulike aktiviteter og underholdningsinnslag. Når mørket faller på, samles alle deltakere til en felles lysseremoni, hvor vi minnes de vi har mistet og gir styrke og støtte til de som kjemper i dag. Stafetten avsluttes med en avslutningsseremoni der alle deltakere og frivillige takkes av, og ønskes velkomne tilbake neste år.

  • I 2018 arrangeres Stafett for livet åtte steder i Norge: Harstad, Ringsaker, Askøy, Karmøy, Asker, Randaberg, Kristiansand og Sandefjord. 
  • Stafett for livet er den norske utgaven av det amerikanske Relay For Life og er i dag verdens største non-profit-arrangement med 3,6 millioner deltakere i 5 000 byer i 28 land, med over 700 000 nåværende og tidligere kreftpasienter.
  • Stafett for livet arrangeres av Kreftforeningen.

For informasjon og påmelding: www.stafettforlivet.no

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

25. januar - 25. januar
25. januar - 25. januar
24. mars - 26. mars
9. juni - 11. juni

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.