Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Brukermedvirkning - Gjør du en forskjell for andre?

NORILCO jobber med å systematiskere arbeidet for våre brukerrepresentanter. Bli med som representant!

Sitter du i et brukerråd eller brukerutvalg som representant, vil vi gjerne høre fra deg. NORILCO jobber med å systematisere arbeidet for våre medlemmer som sitter i et brukerråd, brukerutvalg eller en type arbeidsgruppe rettet mot vår målgruppe. Dette for å kunne følge dere bedre opp, sende aktuelle saker til dere og ikke minst vite at dere er der ute. Sitter du i et utvalg eller gruppe vennligst benytt linken under og fyll ut skjemaet. Registrer deg her!

 

Lurer du på hva brukermedvirkning er eller kunne tenkt deg å bli med i et brukerutvalg?

Ved å være en brukerrepresentant er du med på å gjøre hverdagen for pasienter og pårørende bedre. Vil du være med på dette? Kreftforeningen skriver i sin veileder om brukermedvirkning at målet med brukermedvirkning er å bidra til bedre service og økt kvalitet på helse- og velferdstjenestene gjennom planmessig involvering av brukerne av tjenestene. Brukermedvirkning betyr altså at det er personer som bruker en tjeneste som er med på å bestemme hvordan tjenesten skal være. For eksempel kan medlemmene i et brukerutvalg på sykehus bestå av en variert gruppe representanter for organisasjoner som jobber for pasienter og pårørende og brukerutvalget vil fungere som et rådgivende organ for ledelsen ved sykehuset i saker som angår tilbudene til brukerne av sykehuset.

 

Aktiv brukermedvirkning har lenge vært et mål i helse- og velferdspolitikken, men det er først i de siste årene det virkelig har blitt satt i system. Med helseforetaksreformen fra 2002 og NAV-reformen fra 2006 ble prinsippet endelig lovfestet, og mange med brukererfaring er nå involvert i ulike medvirkningsprosesser.

 

Brukermedvirkning er et nødvendig virkemiddel for å sikre gode og likeverdige helse- og velferdstjenester til alle innbyggere, uavhengig av blant annet kjønn, alder, etnisitet, bosted, og diagnose/funksjonsnedsettelse. Medvirkningen foregår på mange nivåer, og meningen er at brukerne skal være med på å påvirke alt fra egen behandling, strategier og retningslinjer for tjenesteyterne, til kvaliteten på tjenestene og språk og innhold i pasientinformasjonen. I sum er målsettingen at brukermedvirkning skal bidra til best mulig diagnostisering, behandling, rehabilitering og oppfølging av pasienter og best mulig levekår og livskvalitet for pasienter og pårørende. Dette målet skal brukerrepresentantene jobbe for gjennom å påvirke beslutningsprosesser og tjenestetilbud. Les mer i vedlagt dokument.

 

Som medlem i NORILCO vil du kunne bli oppmeldt gjennom Kreftforeningen, Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) eller spurt direkte av fagpersonell om du vil sitte i et brukerråd eller utvalg. Om du kunne tenkt deg å bli en brukerrepresentant: Meld din interesse her!

Vi kontakter deg om det er etterspørsel etter brukerrepresentanter der du hører til.

 Svarene du gir via de elektroniske spørreskjemaene vil alltid bli behandlet og oppbevart under sikre forhold hos oss. Vi behandler personopplysninger i tråd med personopplysningsloven og kravene Datatilsynet setter, og ditt navn vil slettes fra listen hvis du ber om det eller melder deg ut av NORILCO. Ved forespørsler om representanter til brukerutvalg vil vi kunne gi ditt navn og kontaktinfo videre til de som etterspør brukerrepresentanter i samråd med deg.

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

9. juni - 11. juni
21. september - 24. september
28. september - 1. oktober

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.