Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

En viktig seier for stomiopererte

Stomi- og reservoaropererte vinner tilbake posedeodoranter og posetrekk på blåresept

Onsdag 11. mai la regjeringen fram revidert nasjonalbudsjett for 2016, med gledelige nyheter for stomi- og reservoaropererte.

Da statsbudsjettet for 2016 ble vedtatt i fjor med kutt i blåreseptordningen for stomi- og reservoaropererte var det mange av NORILCOs medlemmer som ble rammet. Fra 1. januar kunne ikke lenger stomi- og reservoaropererte hente ut posedeodoranter og posetrekk på blåresept, og de som bruker disse produktene har måttet bære kostnadene selv.

Nå snur regjeringen, og de ser hvilke ulemper dette gir kronikergruppen. I et pressenotat til Dagens Medisin fremhever regjeringen at de har lagt merke til at dette kuttet ble krevende og slo uheldig ut for de som lever med stomi- og reservoarløsninger.

 

Utdrag fra revidert nasjonalbudsjett 2016:

«Posedeodoranter og poseovertrekk er produkter som kan være med på å heve livskvaliteten for personer med stomi. For brukere med stomi anses plager knyttet til lukt og lyd som vesentlige for livskvaliteten. En del brukere vil ha store utgifter til disse produktene. Det foreslås derfor å reversere tiltaket om å fjerne disse produktene fra blåreseptordningen»

 

Styreleder i NORILCO, Jane Halvorsen, er hoppende glad for forslaget som ligger på bordet: -Dette er en gledens dag, dette viser at det nytter å stå på. Vi har jobbet hardt for å få det til og er glade og stolte over å ha fått til dette for våre medlemmer og andre som har behov for produktene.

 

Mange lurer nå på når dette vil tre i kraft. Først og fremst må vi vente på at revidert nasjonalbudsjett behandles. Forslaget behandles i Stortinget i juni, og dersom alt går som det skal er produktene tilbake på listene fra 1. juli ifølge HELFO. NORILCO forventer ikke at noe vil stå i veien for at det faktisk tilbakeføres i vedtaksrunden. 

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

25. januar - 25. januar
25. januar - 25. januar
24. mars - 26. mars
9. juni - 11. juni

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.