Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Et kutt som engasjerer

Helsebudsjettet vedtas i dag. Stomiopererte rammes av kutt i blåreseptordningen, men flere partier er gjort bevisste kuttenes reelle konsekvenser. 

NORILCO fulgte interessert med på stortingsdebatten om helsebudsjettet i dag, og vi er fornøyd med at kuttene i blåreseptordningen for stomi- og reservoaropererte har blitt viet stor oppmerksomhet blant helsepolitikerne, sier Simen Brændhaugen, daglig leder i NORILCO.

Opposisjonspartiene var svært opptatt av å stille spørsmål ved kunnskapsgrunnlaget budsjettkuttene er baserte på. Flere er bekymret for at disse kuttene er gjennomført før tilstrekkelig kunnskap om konsekvensene er redegjort for.

Jeg har ingen problemer med å forstå at de som bruker disse produktene nå er både sinte og redde. Å kutte i ting som folk er vant med å få, skaper alltid reaksjoner. Jeg er imidlertid svært opptatt av å se hvordan dette går, og det er lite samsvar mellom den informasjonen jeg får fra de som håndterer ordningen, og de som bruker den. Jeg tar med meg disse innspillene og avventer tilbakemeldinger når den nye ordningen har virket en tid.

Dette uttalte leder av helse- og omsorgskomiteen Kari Kjønaas Kjos fra Frp til Stortinget i debatten.

Også stortingsrepresentant Olaug Bollestad fra KrF uttrykte at dette er en sak hennes parti ser har konsekvenser for brukerne, og at de ønsker å jobbe med denne saken inn mot revidert budsjett til våren.

- Selv om vi mener det kommer for sent, er dette det gledelig å se at de innser at dette vil ha konsekvenser for brukerne, sier Brændhaugen.

I tillegg ble det flertall i Stortinget for SV sitt forslag om å redegjøre for virkningen av kuttene i medisinsk forbruksmateriell, både økonomisk og sosialt, for samfunnet og den enkelte som trenger forbruksmateriell. Redegjørelsen må foreligge før revidert nasjonalbudsjett i 2016. Brændhaugen understreker at NORILCO også vil fortsette arbeidet med å få politikerne til å se kuttenes konsekvenser for brukernes livskvalitet fram mot revidert budsjett til våren.

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

8. september - 11. september
16. september - 18. september
21. oktober - 23. oktober

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.