Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Et lovende budsjett for 2017

Løvestatuene utenfor Stortinget

NORILCO er fornøyd med at blåreseptordningen får være i fred, og ser positivt på satsing på rehabilitering for kronikere. 

Gode intensjoner for kronikere

Statsbudsjettet ble i dag lagt fram med nye mål og ambisjoner for helsesektoren. Som varslet blir det nå foreslått å øke bevilgningene til rehabilitering i kommunene -uten at dette skal gå på bekostning av tilbudet i spesialisthelsetjenesten. I ordlyden er dette en ambisiøs plan som skal sikre innbyggerne et godt og tilrettelagt rehabiliteringstilbud. I følge forslaget som ligger på bordet har opptrappingsplanen gode intensjoner for kronikere og åpner opp for å utvide rehabiliteringsbegrepet, og retter seg i hovedsak mot brukere med funksjonsnedsettelser som følge av somatisk sykdom, uavhengig av alder, diagnose og bosted (s 278 i helsebudsjettet).

-Dette er veldig lovende, og vi er spent på gjennomføringsevnen både i kommunene og i spesialisthelsetjenesten. Vi vil svært gjerne se at også kronikere som er stomi- eller reservoaropererte blir ivaretatt i opptrappingsplanen, sier daglig leder i NORILCO, Simen Brændhaugen.

Individuell plan

Arbeidet som starter her innebærer at flere pasienter vil få tilbud om en individuell plan for oppfølging, hvor brukerperspektivet skal ivaretas.

-Også på dette punktet har vi blitt hørt, sier Brændhaugen. Vi er opptatt av at brukerne skal få ta del i det som er viktig for dem, og at de skal få hjelp til oppfølging og opplæring. Likevel må vi understreke at pasienter ivaretas god og riktig kompetanse, og at hjelpen bør befinne seg innen rimelig rekkevidde. Derfor håper vi planen vil bidra til at kommunikasjonen mellom primær- og spesialisthelsetjenesten bedres gjennom koordineringsansvaret som ligger i planen.

Ordningen med individuell plan er nå forskriftsfestet og trådde i kraft fra 15. september i år. Dette skal vi følge med på, sier Brændhaugen.
-Det viktige er at det finnes regelverk og gode retningslinjer, slik at alle som skal gjennomgå en stomioperasjon eller som lever med kronisk sykdom skal få tilbud om en individuell plan for oppfølging. Det er klart at dette ved første øyekast ikke er mye penger per bruker som har behov for rehabiliteringsoppfølging, men dersom dette virker slik regjeringen gir uttrykk for, vil dette kunne stabiliseres og bidra til økt livskvalitet hos kronikere på sikt. 

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.