Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Gratulere! NORILCO er 50 år!

Roy og Jane er stolte og ydmyke over all innsats som er lagt ned i NORILCO gjennom 50 år. Foto: NORILCO

I dag 24. april 2021 er NORILCO 50 år. Gratulere så mye med jubileet!

En lang og hyggelig reise har det vært gjennom 50 år. Det har blitt lagt ned mange 100-tusener av timer med frivillig arbeid av mange tusen frivillige opp gjennom årene. De frivillige har vært med på å bedre hverdagen til personer med stomi, reservoar og mage- og tarmkreft. Tusen takk for all innsats som er lagt ned gjennom 50 år. Det gledes stort til de neste 50 år.

NORILCO har gjennom 50 år skapt arenaer hvor personer har kunnet utvekslet erfaringer, møtt likesinnede, fått veiledning og venner for livet. Frivillige og tillitsvalgte har i løpet av disse årene gitt mye av sin tid for å gi støtte og hjelp til andre. Hvor mye dette har betydd for den enkelte er vanskelig å måle. Tilbakemeldinger viser at NORILCO har gitt mange mennesker et bedre liv og hjulpet mange til å møte sin diagnose med mindre bekymringer og med senkede skuldrer. Kanskje mange flere enn vi noen gang kommer til å forstå.

Endringer
Samfunnet har endret seg mye på 50 år. Når man har klart å bli 50 år som organisasjon har man klart å endre seg, og bygget opp en organisasjon som har passet inn i den tid man har vært i. En organisasjon vi skal være stolt av.

NORILCO var de første som begynte med likepersonsarbeid og har gjort dette gjennom alle år. Likepersonstjenesten har gått fra å drive med opplæring av stomi-opererte, til likepersoner som bruker sine erfaringer for å gi støtte til andre som står i lignende situasjon som de selv har vært gjennom. Nå er opplæring av stomiopererte overlatt til stomisykepleiere og fagpersonell, og frivillige er ikke en del av et fagtilbud. Vi er et supplement til det offentlige helsevesen.

Å leve med en diagnose kan være utfordrende. Å få møte noen som har opplevd det samme, og som sammen kan hjelpe hverandre, er like viktig i dag som for 50 år siden. Arenaene vi møtes på har kanskje endret seg litt. Å lese personlige historier på nettet, spørre hverandre til råds på Facebook eller finne informasjon på en nettside er noen av de nye arenaer vi møtes på. Men det er fortsatt i dag mange medlemsmøter over hele landet hvor man fysisk møter hverandre over en kopp kaffe og får påfyll av både kunnskap og vennskap. Noen møter og vennskap har til og med ført til partnerskap/ekteskap og en og annen baby. 

Når NORILCO ble etablert var det ikke smarttelefoner, epost eller Teams som gjaldt. Ord som sosiale medier, SMS og smarttelefon eksisterte ikke. I dag er dette ord som er dagligdags med oss. Noe har derimot ikke endret seg. NORILCO-Nytt er et medlemsblad vi har hatt stor glede av og som har blitt sendt til våre medlemmer i 50 år. I første utgave av NORILCO-Nytt, som kom ut i 1971, ser man at det var ønskelig at bladet skulle være et bindeledd mellom de som ledet organisasjonen og medlemmene, og mellom medlemmene selv. Mye er likt i dag. Man kan lese om aktiviteter som har skjedd, få informasjon om kommende aktiviteter og ikke minst få kunnskap om ulike diagnoser og tilstander. NORILCO-Nytt har betydd mye for våre medlemmer opp gjennom årene.

 

NORILCO er minst like viktig i dag.

Det er vanskelig å se for seg hvordan et liv med stomi hadde vært i dag om ikke NORILCO hadde vært her. Hvem hadde tatt de politiske kampene? Hvem hadde møtt de som skal opereres for å lytte og veilede som en likeperson? Hvor hadde en pasient fått møtt andre pasienter i samme situasjon? Dette er spørsmål som vi i dag har svaret på, for NORILCO er her og er med å trygge deg og sikre dine rettigheter.

Stadig utfordres velferdssystemet, stadig flere får kreft og stadig flere kommer inn i vår målgruppe. Man trenger en vaktbikkje i samfunnet som kan snakke med alle medlemmene sin stemme. Vi trenger NORILCO som fortsatt skaper arenaer hvor mennesker kan møtes på. Vi trenger deg som er frivillig og medlem. Vi trenger kunnskapen til deg som har vært med i mange år og deg som vurderer å bli medlem.

NORILCO er her fortsatt for å skape arenaer for mennesker i vår målgruppe. Gjennom felles interesser, utfordringer og et ønske om å hjelpe andre vil våre frivillige, tillitsvalgte og medlemmer møtes igjen og igjen gjennom NORILCO.

Vi takker NORILCO for de første 50 år. Vi er ydmyke over all den innsats som er lagt ned gjennom hele NORILCOs historie.

 

Varme klemmer fra

Styreleder Jane og daglig leder Roy

Hvorfor bli medlem

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

Om Covid-19 situasjonen

20. mai - 22. mai
10. juni - 10. juni
10. juni - 12. juni
8. september - 11. september
16. september - 18. september

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.