Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Har skal til for å ha det bra?

Ung mannmed skjegg, rutete skjorte og jeans støtter seg på armen, hvilende sidelengs i sengen med PC åpen foran seg

I en ny undersøkelse ønsker FFO å kartlegge hva funksjonshemmede og kronisk syke mener er det viktigste for å ha et godt liv. Foto: Shutterstock

- Livskvalitet handler ikke bare om hvordan vi opplever livet, men også om objektive sider ved livssituasjonen

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) har opprettet en undersøkelse der målet er å kartlegge erfaringer om hva som skal til for å ha det bra, til tross for kronisk sykdom eller funksjonshemming.
Frem til 12. november har du mulighet til å delta i denne undersøkelsen.

Selv om funksjonshemmede og kronisk syke er blant de som kommer dårligst ut i den første nasjonale livskvalitetsundersøkelsen som er gjennomført i år,
er ikke det å leve med kronisk sykdom eller funksjonshemming ensbetydende med dårlig livskvalitet.

Hvordan har vi det?

Statistisk sentralbyrå (SSB) har gjennomført en nasjonal livskvalitetsundersøkelse som dekker spørsmål om hvordan vi har det i Norge på oppdrag fra Helsedirektoratet og Bufdir.
Målet var å få kunnskap om hvordan befolkningen i Norge har det og hva som påvirker folks opplevelse av å leve gode liv. Det viser seg at livskvalitet og helse er tett sammenknyttet.
Hvordan vi hver for oss opplever livet og hvordan vi objektivt sett ser på sider i livssituasjonen vår er grunnlaget for livskvaliteten vi opplever.

– Det er også en nær sammenheng mellom helse og livskvalitet, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. – For de fleste er helse en vesentlig del av livskvaliteten; og omvendt: god livskvalitet beskytter mot psykiske problemer og har positiv innvirkning på fysisk helse, sier han.

Les mer - Folk flest har gode liv

Vil ha ditt perspektiv

FFO har fått midler fra Helsedirektoratet til blant annet å gjøre en undersøkelse om hva som skal til for å ha det bra når man lever med funksjonshemming eller kronisk sykdom når vi vet at mange kronisk syke og funksjonshemmede opplever å ha dårligere livskvalitet enn andre.

Les mer - Funksjonshemmede opplever redusert livskvalitet

Med denne undersøkelsen ønsker FFO å kartlegge hva funksjonshemmede og kronisk syke mener er det viktigste for å ha et godt liv. FFO vil også forsøke å få tak i hvilke mestringsstrategier som er vanlig å bruke når man kjenner seg nedstemt, deprimert eller engstelig. Svarene vil brukes i FFOs videre rettighetsarbeid og arbeid for likestilling av funksjonshemmede og kronisk syke, og blir en del av kunnskapsgrunnlaget FFO bruker i dialog med myndighetene.

Klikk her for å delta.

Jeg har fem minutter!

Undersøkelsen er ment for funksjonshemmede og kronisk syke over 16 år, og er anonym.
Fristen for å delta går ut 12. november.

Hvorfor bli medlem

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

8. september - 11. september
16. september - 18. september
21. oktober - 23. oktober

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.