Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Innføring av overtredelsesgebyr

Apotek holder datamaskin tablett Bruk for å fylle resept i apotek apotek apotek.

Daglig leder i NORILCO, Roy Farstad har sendt brev til Helse og Omsorgsdepartementet. Foto: Shutterstock

Leger er usikre på om deres dokumentasjon er godt nok begrunnet og ønsker å sende bruker til spesialist før de skriver ny resept

Fra 1. januar 2022 innførtes det overtredelsesgebyr som virkemiddel dersom behandlere forskriver legemidler, næringsmidler eller medisinsk forbruksmateriell i strid med regelverket. Dette har gjort at våre medlemmer nå opplever leger som er usikre, og ikke ønsker å skrive ut resepter på utstyr som våre medlemmer har bruk for. Dette gjelder særlig for tilleggsutstyr under som er refusjonsberettiget etter § 5-14.  Leger er usikre på om deres dokumentasjon er godt nok begrunnet og ønske da å sende bruker til spesialist før de skriver ny resept. Dette er uheldig for pasient som da står uten produkter til det er ledig time i en allerede presset spesialisthelsetjenesten.

 

NORILCO ber helseministeren snarest fryse denne ordningen inntil man har fått gjennomført en utredning som tydeligere beskriver konsekvensene av denne endringen. Leger er satt til å forvalte ordningen og bruke sin medisinske fagkompetanse før det skrives ut resepter. Våre medlemmer er avhengig av en god reseptordning, og behovet til den enkelte medlem kan variere fra dag til dag, og fra resept til resept.

 

 Det legges merke til at det i dag også er gått ut en oppfordring fra Legeforeningen til sine medlemmer som også viser denne sterke bekymringen som vi deler med de.

«Inntil reglene om straffegebyr fryses og det tas initiativ til å få dem fjernet, mener Legeforeningen at det er for høy risiko for våre medlemmer å forvalte ordningen som hittil. Legeforeningen råder sine medlemmer til å begrense forskrivning på blå resept til et minimum, og i stor grad overlate til Helfo å vurdere om pasienten har rett til denne stønaden».

Dette skriver daglig leder i NORILCO, Roy Farstad idag i et brev sendt til Helse og Omsorgsdepartementet v/ Helseminister Kjerkhol

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.