Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Irritabel tarm?

Endelig synlige bevis for at tarmen hos friske mennesker og mennesker med IBS reagerer forskjellig på mat.

Mange med IBS blir bedre av å holde seg unna matvarer som inneholder FODMAP (ulike tungt fordøyelige karbohydrater) som finnes i ulike typer alminnelige matvarer, men som ikke tas opp særlig lett i tynntarmen.
En ny studie ville kartlegge om tarmen hos friske mennesker og mennesker med IBS reagerer forskjellig på mat, og 52 mennesker med IBS og 16 friske mennesker ble tilført en kunstig fremstilt FODMAP, laktulose.

Etter at deltakerne ble undersøkt med MR kunne man for første gang dokumentere forskjeller mellom syke og friske mennesker.
Det finnes ingen tester for IBS. IBS slår ikke ut på allergitester eller intoleranses  og diagnosen blir gitt på bakgrunn av pasientens egne erfaringer rundt mat som fungerer eller ikke og symptomene de beskriver.

 

Les mer her

 

Kilde: forskning.no, 21.10.14.

NORILCOs 50-årslag i 2021

Bli med på en undersøkelse om NORILCOs betydning gjennom snart 50 år. Hjelp oss å forme et fantastisk jubileumsår med dine innspill og ønsker!
Du kan blant annet fortelle hva NORILCO betyr for deg, og sende inn dine bidrag i skjemaet. Undersøkelsen er anonym hvis du ikke selv legger igjen kontaktinformasjon for å bli kontaktet.

Gå videre til undersøkelsen!

NORILCO om koronasmitte

NORILCO representerer mange medlemmer vurdert til å være i risikogrupper som kan være ekstra utsatt for risiko, noe vi tar på alvor.

Les mer

Medlemskap

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

3. september - 6. september
11. september - 13. september
23. oktober - 25. oktober
Amgen
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.