Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Litt mer tid kan bety alt

Plakat av jente med lue og skjerf som viser frem en mobil med logo og en oppfordring om å hjelpe Norilco Oslo med pengeinnsamling for Krafttak mot kreft

I 2022 samler vi inn penger til forskning på kreft med spredning. Støtt Krafttak mot kreft! Foto: Kreftforeningen/NORILCO Oslo

Kickoff for Krafttak mot kreft, Kreftforeningens årlige dugnad med over 20 000 frivillige bøssebærere, organisasjoner, lag og bedrifter

Kreftforeningens årlige stordugnad er allerede stille igang, der over 20 000 frivillige bøssebærere, organisasjoner, lag og bedrifter arbeider sammen for et felles mål i en landsomfattende innsamlingsaksjon for kreftforskning og tilbud til pasienter og pårørende.
5. til 13. mars vil bøssebærere i hele landet gå fra dør til dør for kreftsaken, men i år går de igjen uten bøsser.

Pandemien har gjort det vanskelig

Kreftbehandling har hatt en enorm utvikling de siste tiårene, men årene med Covid-19 har vært vanskelige for kreftpasienter. Mørketallene har økt på grunn av uoppdagete krefttilfeller under pandemien, som også satte en effektiv stopper for både bøsser og dør til dør-aksjoner. Screeningprogram stoppet opp og klinisk forskning har blitt berørt.

Statistikken viser at tre av fire overlever sykdom. Likevel, med kreftdiagnosen følger det også med bekymringer for spredning. I 2022 er pengene fra Krafttak mot kreft-aksjonen øremerket forskning på kreft med spredning som kan gi pasienter med kanskje en uhelbredelig eller sjelden kreftdiagnose litt mer tid. For dem og deres pårørende kan litt mer tid bety alt.

Kreftforeningen løfter frem et tema de ønsker å sette mer fokus på hvert år. Tidligere år har Kreftforeningen samlet inn penger til blant annet uhelbredelig kreft, forskning på personlig tilpasset kreftbehandling og senskader. Derfor er det viktig å løfte frem kreftsaken, også for å gi håp til pasienter og pårørende. Kreftsykdom tar verken hensyn eller pause, og vi bør hjelpe Kreftforeningen med å gjennomføre årets aksjon for forskning og håp om fremtiden.

Les mer - Krafttak mot kreft

Lokale bidragsytere i NORILCO

Veterankorpset Garderobefosilene har med sine 20 medlemmer sitt utspring i foreldremiljøene i skolekorpsene på Grefsen og Kjelsås skole i Oslo. Korpset har stadig vært å se i bybildet og pleier å spille på NORILCO Oslo sine aktiviteter ved Nationaltheatret, og har i samarbeid med distiktsavdelingen og Nordre Aker musikk- og Kulturutvalg (NAMK) arrangert feiende flotte konserter på Engebråten skole med bydelens unge talenter innen sang, dans, teater og ulike musikkformer i hele 15 år. Alle inntektene fra disse årlige konsertene har gått uavkortet til Krafttak mot kreft, og det har ikke vært snakk om småsummer. Det lokale næringslivet og mange av NORILCOs samarbeidspartnere har bidratt på hver sine måter.

Les mer - Garderobefosilene

De siste to årene har Garderobefosilene dessverre ikke kunnet gjennomføre denne konserten sammen med NAMK og NORILCO Oslo på grunn av pandemien. Heller ikke i år ser de det mulig å gjennomføre en slik konsert. For likevel å kunne bidra har konsertarrangørene opprettet en egen digital bøsse til inntekt for Krafttak mot kreft, og oppfordrer alle til å gi sin støtte til Krafttak mot kreft-aksjonen.

Her finner du Garderobefosilene, NAMK og NORILCO Oslo sin DIGITALE BØSSE. Du kan også gi din støtte til forskningen gjennom VIPPS #431080

Vil du lage din egen digitale bøsse? - Slik kan du bidra på 1-2-3 

Eller ganske enkelt gi direkte til Kreftforeningen: Vipps til 2277, SMS «GI» til 2277 (250 kr), Bankoverføring: 1503.07.66056

Hvorfor bli medlem

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

8. september - 11. september
16. september - 18. september
21. oktober - 23. oktober

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.