Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Nordisk erfaringsutveksling og samarbeid under digitalt møte

Onsdag denne uken ble det for første gang arrangert et Nordic Ostomy Association (NOA) møte digitalt.

NOA er et samarbeidsforum mellom organisasjonene i Norden som jobber for personer med stomi og reservoar. Deltagere på møte var ledere i de nordiske organisasjonene. Leder og nestleder i NORILCO deltok på møtet.

-       Å få muligheter til å møtes nordisk og snakke rundt tematikk som omhandler Norden er viktig. Ser vi på Europa har vi det mye bedre enn andre land. Ikke alt er perfekt i Norden, men vi ligger foran på mye. Det er derfor godt for oss som leder NORILCO å snakke med de andre landene som har det likt oss, sier styreleder Jane Halvorsen og nestleder Odd Magne Bekkelund

Målet med NOA er å koordinere innsatsen i de nordiske landene. Dette for å gjøre forholdene så gode som mulig for stomi- og reservoaropererte og andre med relaterte problemer. Medlemsorganisasjonene i NOA skal gi støtte til hverandre ved å utarbeide og utvikle felles planer for større internasjonale arenaer. 

NORILCO arrangerer i 2021 

I 2021 er NORILCO arrangør for NOA-møte og planleggingen er godt i gang. Under møte blir det satt opp temaer som angår hele Norden. Ser man noen trender i hvilke diagnoser som opereres nå enn tidligere? Hva tilbys av pre- og rehabilitering etter operasjon i de ulike landene? Er det ny forskning innen våre fagfelt? Hvordan har Covid-19 påvirket våre organisasjoner? Gjennom en helg skal medlemsorganisasjonene få faglige innlegg, gode diskusjoner og gjennom erfaringsutveksling prøve å besvare spørsmålene over. Kunnskap som vi får under møtet vil gi NORILCO bedre muligheter til å gi våre medlemmer et bedre tilbud. Spørsmålene er mange og temaene store. 

-       NORILCO gleder seg til å være vertskap for NOA møte. Dette har vært en viktig arena for NORILCO gjennom mange år, sier styreleder Jane Halvorsen og nestleder Odd Magne Bekkelund

Hvorfor bli medlem

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

Om Covid-19 situasjonen

20. mai - 22. mai
10. juni - 10. juni
10. juni - 12. juni
8. september - 11. september
16. september - 18. september

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.