Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Regjeringen kutter i medisinsk hjelpemateriell

Foreslår å spare inn 8,5 millioner ved å fjerne viktige hjelpemidler i blåreseptordningen for stomiopererte.

Den 7. oktober la finansdepartementet fram sitt forslag til statsbudsjett for 2016. I det opprinnelige forslaget ble det foreslått å fjerne barrierekluter og hudfilmkluter fra pris- og produktlistene for stomi og inkontinens. NORILCO reagerte umiddelbart på dette og stilte til statsbudsjetthøring i helse- og omsorgskomiteen den 22. oktober.

Fredag 30. oktober kom regjeringen med ytterligere forslag om kutt for stomiopererte, og i tilleggsproposisjonen ble det foreslått å spare inn 8,5 millioner ved å fjerne posedeodoranter og posetrekk fra blåresept.

-Vi jobber med å få forslaget stoppet, og er i kontinuerlig kontakt med helsepolitikerne på Stortinget, sier daglig leder i NORILCO Simen Brændhaugen. Tilleggsforslaget kom svært uventet, og det har vært vanskelig å finne gode måter å få stoppet dette på. Vi ber om at politikerne hører hva vi sier, og forsøker å få de til å forstå hvilke konsekvenser et slikt kutt vil ha for stomiopererte.

NORILCO publiserte i sommer en undersøkelse blant stomiopererte som viser bruk og verdi av medisinsk hjelpemateriell på blåresept, som blant annet viser at posedeodoranter bidrar til brukernes trygghet i hverdagen og deres mulighet til å stå i jobb som normalt. –Det som er viktig for oss er å ivareta stomioperertes livskvalitet. Å ta fra brukerne nødvendig medisinsk forbruksmateriell vil medføre kostnader for den enkelte bruker både sosialt og finansielt. For den statlige økonomien vil dette på sikt flytte kostnader til andre poster og det vil ikke være et besparende tiltak, hevder Brændhaugen.

Har du innspill eller kommentarer til forslaget, send gjerne en e-post til post@norilco.no snarest. Vi vil gjerne også vite hvilken betydning produktene har for den enkelte bruker, så om du ønsker å fortelle kort om hvordan du bruker posedeodoranter eller posetrekk tar vi svært gjerne imot korte innspill.

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.