Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Statsbudsjettinnspill

NORILCO har i disse dagene levert våre innspill til statsbudsjettet.

I disse dagene har NORILCO akkurat oversendt våre innspill til statsbudsjettet for 2016 til helse- og omsorgsdepartementet. Her har vi prioritert tre viktige saker. Den ene handler om sikring av blåreseptordningen og bredden i sortimentet av godkjente produkter, samtidig foreslår vi resepter med lengre varighet slik at stomibrukere kan få utlevert resepter på utstyr for mer enn tre måneder av gangen, og at reseptenes gyldighet økes til tre år. 

En annen sak som har høy prioritet i våre budsjettinnspill er screening mot tarmkreft. De siste årene har det blitt gjennomført et prøveprosjekt i tre fylker med screening av menn og kvinner i alderen 50 – 74 år. NORILCO er svært positive til prosjektet og ber i våre innspill regjeringen rulle ut prosjektet på nasjonalt nivå. Tarmkreft er blant våre hyppigst forekommende kreftformer blant menn og kvinner med ca. 3500 nye tilfeller per år – dette er en svært viktig sak i årene som kommer og noe som NORILCO vil følge tett.

Vårt siste innspill omhandler økt fokus for dedikerte stomisykepleiere ved landets sykehus. Flere medlemmer opplever at de få og dyktige stomisykepleiere som finnes dessverre ikke utelukkende kan fokusere sitt arbeid på stomipasienter. 

Les hele innspillet her

VELKOMMEN SOM MEDLEM!

STØTT NORILCO!

Med din hjelp kan vi hjelpe personer som står deg nær, berørt av stomi, reservoar, og mage- og tarmkreft.
Det finnes ulike måter å støtte vårt arbeid på.

Kalender

14. mars - 17. mars
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler