Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Stor interesse for brukermedvirkning

Stort oppmøte under webinar om Brukermedvirkning

Mandag 28. august arrangerte NORILCO et webinar om brukermedvirkning. Tema for dette webinaret var en opplæring og gjennomgang i brukermedvirkning. Spørsmål vi stilte var; lurer du på hva brukermedvirkning er? Har du lyst til å engasjere deg for å påvirke helsetjenesten eller NAV?

I løpet av møte møtte vi vår politiske rådgiver Elisabeth Fidjeland som i sekretariatet jobber med brukermedvirkning. Sammen med seg i webinaret hadde hun Cicel Aarrestad, brukerrepresentant i regionalt brukerutvalg i Helse-Vest og Lisbeth Dyrstad, brukerrepresentant Universitetssykehuset i Nord-Norge. Sammen delte de sine erfaringer som representanter. 

Begger var klar på at dette er en veldig god måte å engasjere seg på. Som brukerrepresentant har man virkelig en mulighet for påvirkning og er med på å gjøre en endring for pasienter og pårørende. 

"

Les også: Gjør en forskjell for andre

"

Hva er brukermedvirkning?

Brukermedvirkning handler om at de som bruker helse- og omsorgstjenesten har mulighet til å påvirke tjenestene og tjenestetilbudet. Målet er å bidra til en bedre helse- og omsorgstjeneste. Brukermedvirkning er en lovfestet rett.

Det finnes mange ulike steder der brukermedvirkning skjer, fra de lokale Nav-kontorene og sykehusene til de regionale helseforetakene og Arbeids- og velferdsdirektoratet. Brukermedvirkning blir også stadig mer aktuelt innen forskning. Målet med alle disse «møtepunktene» er å ta med brukernes erfaringer når politikk og strategier utformes, og når tiltak blir satt i gang i de ulike offentlige tjenestene.

"

Se vår brosjyre om brukermedvikning her!

"

Ekstra heldig
Som medlem i NORILCO har man muligheter til å bli opnenvnt til brukerutvalg både gjennom FFO og Kreftforeningen. Dette gjør at NORILCO har store muligheter til påvirkning. - Som representant for NORILCO har man god tilgang til veiledning og faglige innspill når man trenger dette som brukerrepresentant. Som brukerrepresentant i NORILCO har vi ikke bare en sterk paraplyorganisasjon bak oss, men to som hver for seg er Norges største innen sine felt, sier politisk rådgiver Elisabeth Fidjeland

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.