Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Stygge kutt med store konsekvenser

Viktige produkter for stomiopererte fjernes fra blåresept.

–Kunnskapsløst, sier daglig leder Simen Brændhaugen i NORILCO.

Posedeodoranter, posetrekk og barrierekluter fjernes fra blåreseptordningen, og regjeringen har dermed fått tilslutning for sine innsparingsforslag. Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget har nå avgitt sin innstilling til helsebudsjettet, en innstilling med store konsekvenser for stomi- og reservoaropererte. NORILCO mener at beslutningene er gjort på svakt faglig grunnlag, og krever at det legges fram en grundig argumentasjon for at brukerne ikke skal ha reelle medisinske behov for posedeodoranter, posetrekk og barrierekluter.

– Etter forslaget kom på bordet er det svært mange fortvilte pasienter som har henvendt seg til oss, og vi vet at konsekvensene ved å fjerne disse produktene vil være enorme for mange opererte, fortsetter Brændhaugen.

 

I komiteens innstilling ligger et forslag fra Sosialistisk Venstresparti og Senterpartiet om å gi innsikt i Helfos anbefalinger; og anbefaler stortinget å be regjeringen om å offentliggjøre det faglige grunnlaget beslutningene er gjort på.

«Stortinget ber regjeringen snarest mulig legge frem for Stortinget resultatene av Helseøkonomiforvaltningens gjennomgang av produkt- og prislistene for medisinsk forbruksmateriell»

NORILCO ber om at Stortinget stiller seg bak forslaget. Kun på denne måten kan det komme fram at Helfos faglige kompetanse er et tilstrekkelig grunnlag for å gjennomføre kuttene, men med støtte i fagmiljøet er det flere ting som tyder på at grunnlaget ikke er godt nok.

NORILCO avventer nå statsbudsjettets behandling i Stortinget den 14. desember, og vil fortsette å arbeide for at stomiopererte skal ha tilgang til nødvendig medisinsk forbruksmateriell. –Vi er langt ifra ferdige med dette, sier Brændhaugen

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.