Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Vet du!

Styreleder Jane Halvorsen takker for all støtte NORILCO mottar. Foto: NORILCO

Vet du at NORILCO kjemper for dine rettigheter? Vet du at dette er noe av det viktigste NORILCO gjør? Vet du at vi overvåker blåreseptordningen, slik at du får det utstyret du trenger?

JA, det er helt sant.

NORILCO driver med mer enn likepersonsarbeid og medlemsaktiviteter. NORILCO har ansatte som følger med på departement, direktorat, HELFO og Stortinget, slik at dine og mine rettigheter blir ivaretatt.

I 2016 ble blant annet posedeodorant og plasterfjerner fjernet fra blåreseptordningen. Noe som fikk store konsekvenser for mange. NORILCO mobiliserte, og fortalte politikerne våre hvilke konsekvenser dette fikk for våre medlemmer og dermed ble dette reversert.

I 2020 kom mengdebegrensningen på utstyr. Igjen var NORILCO på hugget. Vi blir ikke alltid hørt, men du skal vite vi kjemper.

Kjære medlem.

Det jeg ønsker å si med dette er; Selv om du lever godt med din stomi uavhengig av hvilken type du har, eller ditt reservoar, og hverdagen går uten de store utfordringene, er det allikevel ingen selvfølge at nettopp det du trenger av utstyr eller andre hjelpemidler kommer av seg selv.

Å nei du, her må vi følge med i timen.

Blåreseptordningen for stomi inneholder ca. 6000 produkter, vi i Norge er heldige som har en slik ordning. Ikke alle land har det gode tilbudet vi har. Så da forstår du sikkert hvor viktig det er å følge med på hva våre politikere ønsker å endre.

Nå tenker du sikkert: "Jeg bruker bare mine faste poser og kanskje en og annen tettningsring."

Men hva med oss andre? Alle de som trenger posedeodorant, plasterfjerner, plateforlenger, bandasje, kateter osv.  Er det ikke like viktig at de får det de trenger? Jo, så klart er det det!

Det er derfor DU, kjære medlem er så viktig for NORILCO! Tenk deg at jo flere vi er, jo sterkere er vår stemme. Politikerne våre hører på og tar oss på alvor fordi vi er mange.

Takk for at du støtter NORILCO!

Mange hilsener fra Jane Halvorsen - Styreleder NORILCO

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

5. oktober - 5. oktober
3. november - 5. november
10. november - 12. november

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.