Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Vi markerer IBD-dagen!

I 2016 er temaet "Forskning gir ny kunnskap". NORILCO støtter LMF Norge og markerer denne dagen.

Hva er IBD?

Mai måned er en spesiell tid for det globale IBD-miljøet der foreningene driver lagspill for å skape større bevissthet rundt Inflammatory Bowel Disease eller IBD. Dette er en fellesbetegnelse på kroniske sykdommer med betennelse i tarmen. De mest vanlige er Crohns sykdom eller Ulcerøs kolitt. Forekomsten av Ulcerøs kolitt i Norge er blant de høyeste i verden med omtrent 40 000 mennesker, og antall personer med IBD har hatt en økning på mer enn 5 ganger i løpet av det siste århundret. Verdens IBD dag markers den 19. mai hvert år, representert av 38 land fra 4 kontinenter, fra Argentina til Norge.
5 millioner mennesker lever med Chron’s sykdom og Ulcerøs kolitt på verdensbasis. I de fleste tilfellene kan sykdommene kontrolleres med medisiner, men til tross for omfattende forskning finnes det fortsatt ingen kjent årsak til eller helbredelse for IBD. Modige IBD-pasienter møter fortsatt lite forståelse for den kroniske smerten og lidelsen de må takle hver eneste dag.

Årets tema

I 2016 er temaet «Forskning gir ny kunnskap», en kampanje for å skape større bevissthet rundt inflammatoriske tarmsykdommer og deres innvirkning på livskvalitet. Det fokuseres på konsekvenser for utdannelse, arbeid og privatliv, samt sosiale, økonomiske og helsemessige aspekter for alle som lever med Morbus Chrons og Ulcerøs kolitt.
Målet er å bryte ned barrierer, fordommer og diskriminering.

Som en del av kampanjen skal berømte landemerker lyses opp i lilla – fargen for verdens IBD dag. Bildene av disse opplyste landemerkene deles på sosiale medier internasjonalt og på nettsiden for Verdens IBD dag www.worldibdday.org og på Facebooksiden EFCCA - European Federation of Crohn's and Ulcerative Colitis Associations.
I tillegg vil det organiseres støttearrangement rundt om i verden for å skape engasjement.

Markering i Norge

Landsforeningen mot Fordøyelsessykdommer arrangerer åpent møte under årets IBD-dag 2016 i Bergen. Les programmet her.
Du kan også følge møtet på internett. Pålogging og ytterligere informasjon får du ved å følge med på www.Lmfnorge.no og LMFNorge på Facebook.
LMF Norge oppfordrer alle til å bytte profilbildet sitt på Facebook til lilla på IBD-dagen: Når LMF endrer sitt profilbilde, er det bare å kopiere dette bildet.

Hashtags for sosiale medier: #wordibdday2016 og #unitedwestand2016

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

25. januar - 25. januar
25. januar - 25. januar
24. mars - 26. mars
9. juni - 11. juni

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.