Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Webinar om tarmkreft og tidlig oppdagelse

Se webinaret om tarmkreft og tidlig oppdagelse her ☝️

Tema for tarmkreftmåned 2023 er tidlig oppdagelse. Mandag 21. mars holdt Norilco webinar om tarmkreft og viktigheten av tidlig oppdagelse på Kreftforeningens Vitensenter.
Kristin Ranheim Randel i Kreftregisteret og professor Arne Wibe ved NTNU forteller godt om utviklingen i behandlingen av tarmkreft i Norge, tarmcreening og erfaringene med det, og om hvorfor det er viktig at du deltar i tarmscreeningprogrammet hvis du får tilbudet. I løpet av de neste par årene vil alle 55 åringer få en invitasjon til å delta.

Norge er på verdenstoppen i antall tarmkrefttilfeller - det er den nest hyppigste kreftformen i Norge. 
Hvis tarmkreft oppdages tidlig overlever 95% tarmkreften. La oss heller ligge i verdenstoppen i tidlig oppdagelse!

Vanlige symptomer på tarmkreft:

  • Endret avføringsmønster, som vekslende treg eller løs avføring.
  • Følelse av at tarmen ikke tømmes ordentlig ved avføring.
  • Luft i tarmen eller en følelse av å være oppblåst.
  • Magesmerter. Cirka 20 prosent av all kreft i tykktarm/endetarm starter med akutte smerter og tarmslyng.
  • Blod i avføringen, enten som synlig rødt blod eller sortfarget avføring.
  • Vekttap på grunn av dårlig matlyst.
  • Blodmangel.
    Kilde: Helsenorge.no

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

9. juni - 11. juni
21. september - 24. september
28. september - 1. oktober

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.