Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Tur Transilvania- Romania med Ingvars reiser.

1.00-23.00 29. februar 2020

Uforglemmelig tur til Transilvania/Romania Fra 15.09.2020 - 7 overnattinger, 8 dager. OBS! Påmeldingsfrist: første mann til mølla innen 29.02.2020

(PS Norilcomedlemmer fra andre avdelinger har også mulighet til å melde seg på)

Dette er "once in a lifetime"! Benytt deg av denne unike muligheten til å bli med på en fantastisk tur til en utrolig flott pris! 

Transilvania

Besøk Ingvar og Silje hjemme i hjertet av Transilvania, hvor folk lever som i gamle dager. Jorden blir dyrket økologisk, maten mangler E stoffene. Kjenn på roen, og friheten rundt deg. Våkne til kirkeklokkene, og se når kyrne går til beiteplassen. Vi blir en del av bygden, senk skuldrene og nyt omgivelsene. Her er alt tilrettelagt for at vi skal trives og føle oss hjemme. Med Silje som tidsvitne får dere oppleve noe unikt og nært.

1.) Tirsdag – Reiser Sola Flyplass på en tirsdag kl. 06:00 med mellomlanding i København. Ankomst Bucuresti kl. 14:45 Vi (Ingvar og Silje) venter på dere på flyplassen med bussen som vi bruker under oppholdet i Romania. Vi kjører til vår første destinasjon Predeal, Romanias høyest liggende by, ca 1000 m over havet. Vi ligger på flott hotell, og får servert flott middag med velkomstdrink og 1 glass vin.

2.) Onsdag – Etter en god frokost besøker vi Kong Mihai sitt slott, som er et av Europas fineste slott fra slutten av 18. hundre tallet. Peles Slott er et arkitektonisk smykke, som ble brukt som sommerbolig av den tidligere kongelige familien til Romania. Slottet er et av de viktigste og mest profilerte historiske monumentene i Romania.

Slottet var det første i sitt slag som i sin helhet fikk innlagt elektrisk strøm og har en imponerende arkitektur – noe som har satt PELES på listen over de meste severdige slottene i Europa. PELES ble bygget i årene 1873 – 1914 etter initiativ fra Kong Carol den første – som brukte slottet som sommerresidens. Mette av inntrykk skal vi til fjellbyen Brasov. Denne velbevarte middelalderbyen ligger godt beskyttet av de Transilvanske fjell og gjemmer seg midt i dette frodige området. Som seg hør og bør på den tiden, er byen bygd opp rundt en imponerende plass hvor en gotisk katedral (Den Sorte Kirken) er plassert. Vi tar en liten omvisning i sentrum, og besøker Europas smaleste gate, Trådgaten. I dag består Brasov av en herlig blanding av byggestiler som moderne, kommunistisk, renessanse, klassisk og rumensk stil i tillegg til alle middelalderbygningene som utgjør den sjarmerende gamlebyen. Vi koser oss i gågatene her med lunsj på egenhånd og butikkbesøk, eller nyter livet i en av de gaterestaurantene. Det bugner av butikker, og billige merkevarer.

Forlater Brasov, og fortsetter til dagens siste mål, Rares. Gjestehuset vårt, svigermor og svigerfar er klare til å ta imot oss. Nå kan vi senke skuldrene, og la omgivelsene sjarmere oss. Middag på bygdens pensjonat med kortreist mat. Overnatting på gjestehuset vårt med hotell standard. Her skal vi overnatte 5 netter på rad i flotte rom med behagelige senger, omringet av en fantastisk ro. Felles kos på kvelden i stuen.

3.) Torsdag - Etter en lang frokost besøker vi Odorhei,” hjertet” av Transilvania, Secler folkets hovedstad, med 36000 innbyggere. Her snakker 98% av befolkningen ungarsk. Dette området er senteret for den ungarske Szekely-kulturen. Szekelyfolket (seclerne) var en ungarsk stamme som bosatte seg i Transilvania for over 1000 år siden. Mange av skiltene inne i byen er også ungarske. Byen er liten og koselig å spasere i. Det er mange små butikker og konditorier. Her kan man smake kaker man aldri glemmer. Vi tar en titt på Rådhuset, og byens sentrum så koser vi oss i småbutikker, og besøker byens Kaufland. Lunsj på egenhånd. Reiser tidlig tilbake til bygden for avslapping og middag på kvelden.

4.) Fredag – Etter en lang, rolig frokost skal vi til Sighisoara. Draculas fødeby. Sighişoara regnes for å være den vakreste og godt bevart bebodde borgen i Europa, med autentisk middelaldersk arkitektur. I Øst-Europa er Sighisoara en av de få befestede byene som er fortsatt bebodd. Vi vandrer her gjennom trange, brosteinsbelagte gater med fargerike hus fra 1500 tallet. Vi tar en titt på det flotte klokketårnet fra 1300 tallet, og får med oss huset der den fryktede Vlad Tepes, bedre kjent som Dracula, ble født i 1431. Lunsj kan nytes i Draculas fødehus, hvis man tør …. Tilbake tidlig på gjestehuset vårt for middag og kos på kvelden.

5.) Lørdag – Etter frokost kjører vi til Korond, «bygden med det rare i». Hele bygden er forvandlet til en stor markedsplass for egenproduserte husflid-artikler, keramikk, etc. Her kan man virkelig handle ting som man ikke finner i Norge. Vi besøker også Saltgruven i Parajd. Gruven er fortsatt i drift, deler av den er forvandlet til et kursted, som kurerer luftveisinfeksjoner, astma og allergi. Flott opplevelse. Tilbake til bygden vår for middag, og felles kveldskos i stuen vår.

6.) Søndag – Dagen i dag blir interessant. Etter en god frokost nyter vi nærområdet, blir ett med naturen og omgivelsene. Her kan man kjenne stillheten og roen. Tiden stopper opp på en måte …De som ønsker kan bli med på «safari» med våre militære kjøretøy, og se natur og bygder i nærheten. Her er det ingenting som er pyntet på. Er man ute etter nostalgi, havnet man på rette plass. Vi har og 7 stk. offroad MC, for de som har lyst til å kjøre motorsykkel i skog og mark. Ta gjerne en titt på https://www.youtube.com/watch?v=090MTUHk91U (www.youtube.com og søk etter Ingvar Landa) De som ønsker kan bli med på en omvisning i bygdens kirke. Etterpå spanderer vi tradisjonell lunsj laget av svigerforeldrene, etterfulgt av spesiell dessert og kaffe. På ettermiddagen avslapping, aktiviteter og felles kos. Middag på bygdens restaurant. Kos på kvelden rundt bålet med vinsmaking av rumenske vin med tilbehør, og god stemning. Denne kvelden gjør noe med enhver, garantert uforglemmelig! Overraske på lur!

7.) Mandag Etter frokost forlater vi bygdelivet og setter kursen mot Karpatifjellene igjen, så helt til Bucuresti. Her besøker vi diktator Nicolae Ceausescus private hjem (1965-1989), som har nylig åpnet dørene for publikum. Her får vi innblikk hvordan diktatorens familie bodde mens folket i landet slet. Besøket er sterkt anbefalt. Middag og overnatting på hotell i Bucuresti.

8.) Tirsdag Tidlig frokost, fordi før vi skal til flyplassen, forsøker vi å besøke Nicolaie Ceausescus vanvittige hus, Galskapens Palass, med 1000 rom. Etter et besøk i Nord-Korea og Kina besluttet den tidligere rumenske diktatoren seg å bygge verdens største palass midt i sentrum av Bucuresti, Romanias hovedstad. Med sine 330000 kvadratmeter er palasset verdens nest største bygning, bare slått av Pentagon. Det er blitt en av Romanias største turistattraksjon.

Ferdig med mange og mektige inntrykk kjører til Otopeni flyplass for innsjekk ca. kl. 13:30, og avreise kl. 15:35. Etter en mellomlanding i København er vi vel tilbake på Sola kl. 22:05

Pris: ca. kr 10750,- per person i delt dobbeltrom med halvpensjon Tillegg for enkeltrom kr 1450,-/ pers. (med dagens beregning) Pris er forespeilet utfra dagens (november 2019) valuta-, hotell- og flypris (kr. 4000,) Ekstra inngangspenger totalt ca. kr 350,-/ pers Påmeldingsfrist: første mann til mølla innen 29.02.2020 På gården vår har vi 22 rom For påmelding og ytterligere informasjon ta kontakt med Ingvar på tlf. 91570336. eller mail: post@ingvarsreiser.no Forbehold om endring i pris pga. ev. store valutaendringer / hotellpriser Med rett til programendring

Minste antall 30 stk. innen 29.02.20

Det går an å bytte/ få med andre aktiviteter som: - bjørnetitting – ekstra kr 300,-/ pers - Besøk hos greven med middag og aktiviteter kr 500,-/ pers

Inkludert i prisen:

Flyreise tur-retur, komfortabel turistbuss under hele oppholdet, Ingvar som sjåfør, ekstra sjåfør, Silje som norsk- ungarsk- og rumensktalende guid, 7 overnattinger på hoteller i dobbeltrom med frokost, 7 middager, 1 bagett med 1 flaske vann ved ankomst på flyplassen, 1 lunsj med kake, safari med militærkjøretøy, vinsmaking med tilbehør, kaffe og kjeks i bussen, og mye-mye mer :-)

Tillegg for: - enkeltrom ca. kr 1450,-/ pers - øvrige lunsjer - drikkevarer til maten - frivillig tips på hoteller, restauranter, musikanter - inngangspenger ca. Nkr 350,-/ pers Valuta: Lokal valuta er Ron. 1 Ron= 2,12 Nkr (per 29.11.19).

Det går an å bruke VISA kort og Mastercard. Man tar ut lokal valuta i minibank Obs!

Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemreise.

Ingvars Reiser er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden/ har med seg på avreisedatoen. Det er ikke visumplikt for norske passasjerer enten i Romania.

Forsikring: Alle reisende må ha Europeisk helsetrygdekort E111 med seg som bestilles fra www.helsenorge.no, og Reise- og avbestillingsforsikring / avbestillingsbeskyttelse for sykdom

Bindende påmelding innen: 29.02.2020

Faktura med depositum sendes ut etter påmeldingsfrist. Depositum betales 7 dager etter fakturering, resten 30 dager før avreise. Depositumets størrelse er avhengig av flybillettpris. Navneendring: kan gjøres kostnadsfritt inntil 40 dager før avgang.

Innen 40 dager før avreise koster navneendring kr 600,-/ pers Avbestilling: Ved avbestilling pga. sykdom innen 30 dager før avreise benyttes reiseforsikringen.

Avbestillingsregler før 30 dager før avreise informeres ved fakturering (avhengig av tredjepart – SAS) Fra 30 dager før avreisen (15.08.2020) tapes 100% av reisens pris. Strømmen og kontakter i Romania: slik som i Norge Hvem turen er egnet for:

Turen er egnet også for personer med lette funksjonsnedsettelser, men må klare seg på egenhånd, og må klare å håndtere kofferten sin selv Helsekrav: ingen vaksiner kreves

For Ingvars Reiser sine Reisebestemmelser og Standardskjema besøk vennligst hjemmesiden vår: ingvarsreiser.no

21. september - 24. september
27. september - 27. september
29. september - 1. oktober
5. oktober - 5. oktober
16. oktober - 16. oktober

Kontakt

Distriktsleder
Cicel T. Aarrestad
Telefon: 905 79 755

Likepersonsleder
Berit Grassdal
Telefon: 992 70 807

Ungdomskontakt
Camilla Tjessem
Telefon: 986 11 160
E-post NU Sør-Vest: nusor-vest@norilco.no

Kontaktperson Urostomi
Tore Marthinsen
E-post: tmarthi@gmail.com

Regional brukerrepresentant Kreftforeningen
Halvor Hebnes
Telefon: 918 75 043

NORILCO Sør-Rogaland
E-post: sor-rogaland@norilco.no
Post-/besøksadresse:
NORILCO Sør-Rogaland
c/o FFO Rogaland
Luramyrveien 25A
4313 Sandnes

Foretaksnummer: 989 506 900

Likeperson/besøker

Trenger du noen å prate med, enten du er nyoperert eller ikke, husk da at Norilco har likeperson/besøker tjeneste. Av og til kan man føle at man går i motbakke, da er det godt å kunne ha noen å prate med eller støtte seg litt til. Ikke nøl med å ta kontakt. HUSK AT VI ER HER FOR DEG!

Facebook

Vi har egen facebookgruppe for våre medlemmer. Ønsker du å til enhver tid være oppdatert på hva som skjer er det lurt å søke medlemskap her. Gruppen er lukket og kun ment for våre medlemmer. 

Følg oss på Facebook her! 

Våre brukerrepresentanter

Vi har brukerrepresentanter i disse utvalgene:

FFO Rogaland - Fylkesråd for funksjonshemmede - valgt representant er Ulf Torkelsen e-post: ulf.torkelsen@lyse.net

Brukerutvalget i Helse Vest - Cicel Aarrestad, e-post: cicel@online.no

Styret i FFO Rogaland - Cicel Aarrestad, e-post: cicel@online.no

Ta gjerne kontakt om du har aktuelle saker for oss.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.