Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Diagnosespesifikke råd

Blackboard formet som snakkeboble med bestikk på en blå ovarflate av trepaneler

Merk: Artiklene er mer enn 10 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon

Ulike sykdommer og operasjoner kan gi ulike konsekvenser for kosthold og væskeinntak

For de aller fleste er det viktig å lære seg å kjenne kroppen sin og hvilke reaksjoner vi får på maten vi spiser.

Kort med Chron's disease

Mens ulcerøs colitt rammer tykktarmen, kan Crohn-sykdom ramme hele fordøyelsen.

Kvinne som holder et glass med vann og sitrusfrukt

Rikelig drikke er viktig for alle med stomi/reservoar. Kolostomiopererte trenger 1–2 liter, ileo- og urostomiopererte minst 2 liter

Bilde av fersk laks og grønnsaker

Det anbefales å fortsette med de samme rådene som man fikk på sykehuset også etter at man er kommet hjem.

Middagstallerken med bestikk og sunn mat

Kostholdet er spesielt viktig under og etter sykdom. For de som rammes av ulcerøs kolitt, kan omlegging av kosten være en del av behandlingen.

Medlemskap

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

Om Covid-19 situasjonen

Amgen
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.