Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Kokeboken «Noen har andre utveier» er nedlastbar

Forside av kokeboken "Noen har andre utveier"

Noen har andre utveier - Foto Athina Strataki

Kokeboken som er tilrettelagt for mennesker med stomi, kan lastes ned her

Boken som er tilrettelagt for mennesker med stomi, kan pryde seg med titlene «Best of the best» og «Best in the world». De gjeve prisene er tildelt under under årets Gourmand World Cookbook Awards 2015.
Kokeboken er produsert av Kirurg- og urologklinikken på Danderyd Sykehus med støtte av ILCO-foreningen i Sverige.

Inspirerende

Det spesielle med det norske opplaget er at to nordmenn har fått bidra, dette gjør boken litt mer vår egen. Selveste Chronprinsesse Ingrid Anette Hoff Melkersen er en av de flotte modellene i boken. Det stemningsfylte bildet på side 22 er fotografert av makeup artisten Sølvi Strifeldt. Titter du nøyere på bildet, vil du se at overdelen på den vakre kjolen er laget av stomiposer.

 - Kokeboken er en inspirasjonsbok for stomi- opererte, med tips fra andre mennesker i samme situasjon  og matretter for alle situasjoner, sier Maria Gylfe, Sjefssykepleier og prosjektleder for boken ved Danderyds Sjukhus AB, Sverige.

Tilrettelagte måltider

Boken er en lystfylt kokebok for deg som er ny-operert og lurer på hva du skal spise. Den prisbelønte boken er laget i samarbeid med kokker og kreative hoder på kjøkkenet, der de har tatt magefølelsen på alvor. Boken inneholder også tips til deg som i hverdagen arbeider med stomiopererte, for eksempel i et sykehjems-kjøkken med begrensede ressurser. Boken beskriver hva og hvordan man kan tilberede enkle og gode småretter som ikke gir plager. Boken er hittil oversatt fra svensk til tysk, finsk, dansk, spansk, engelsk og norsk.

Oversatt til norsk

Den norske oversettelsen av boken «Noen har andre utveier – en kokebok med mere» kan lastes ned og skrives ut kostnadsfritt. Ønsker du å skaffe deg et papireksemplar av boken, kan du kontakte ILCO i Sverige ved å sende en e-post til info@ilco.nu. Vi gjør oppmerksom på at boken kun er tilgjengelig i bokform på engelsk eller svensk.
ILCO sender boken gratis mot at du betaler frakt og ekspedisjonsomkostninger. Boken er ikke tollpliktig.

Her kan du laste ned, lese og skrive ut den norske versjonen:

Medlemskap

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

Om Covid-19 situasjonen

18. juni - 20. juni
26. august - 29. august
9. september - 12. september
16. september - 19. september
16. september - 19. september

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.