Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Læring og mestring

Hender som holder en mobiltelefonr og scroller på skjermen

Det tilbys lærings- og mestringskurs for stomi, Morbus Chrons, Ulcerøs kolitt og tarmkreft over hele landet

I kalenderen vår kan du i tillegg til våre sentrale arrangementer finne oversikt over de ulike kursene vi har opplysninger om.
Hvert kurs har sin egen påmelding, og informasjonen finnes på Lærings- og mestringssenteret ved de aktuelle sykehusene. Lenke til sidene finnes under hvert enkelt arrangement. De fleste kurs krever henvisning fra lege (spesialist eller allmennpraktiserende lege), så vær ute i god tid om et kurs er aktuelt for deg.

Henvisninger sendes til Lærings- og mestringssenteret eller fagavdelingen som er medisinskfaglig ansvarlig for læringstilbudet der du er.
Finnes det ikke kurs i ditt nærområde, kan du undersøke om du kan delta et annet sted der de arrangerer kurs for din aktuelle situasjon.

Informasjonen om relevante kursdatoer er hentet fra Lærings- og mestringssentereret ved de sykehus der kurset arrangeres.
NORILCO videreformidler kun informasjonen om kurs, så vi gjør oppmerksom på at endringer på kursdatoer og detaljer utført av kursarrangør kan forekomme uten at dette blir oppdatert her.

Opplæring av pasienter og pårørende er en lovpålagt oppgave for helseforetakene jfr. Spesialisthelsetjenesteloven § 3-8, pkt 4, og forskrift om habilitering og rehabilitering, individuell plan og koordinator § 13, pkt c. Lærings- og mestringstilbud, herunder tilbud i frisklivssentraler, er sentralt innhold i sosial, psykososial og medisinsk habilitering og rehabilitering.

Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse har som mål å bidra til økt kvalitet på lærings- og mestringstjenester gjennom forskning, utvikling, kommunikasjon og formidling. De er en viktig ressurs for både spesialisthelsetjenesten og kommunene.

Samlet oversikt over lærings- og mestringssentre i de ulike helseforetakene finner du her

Medlemskap

Bli medlem

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

 

Støtt oss

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Coloplast
Amgen
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.