Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Rettigheter, støtteordninger og hjelp

Om du har spørsmål rundt rettigheter, leter etter økonomiske støtteordninger, eller trenger veiledning i forbindelse med diskriminering eller juridisk bistand.

FFOs Rettighetssenter er et rådgivnings- og kompetansesenter i rettighetsspørsmål som gjelder personer med funksjonshemning og kronisk sykdom.

Barn og ungdom kan ha svært vanskelig for å orientere seg i en jungel av rettigheter og paragrafer. Fra og med fylte 16 år skal en person kunne oppsøke, samtykke til og motta helsehjelp uten foresattes involvering og/eller samtykke

Her finner du eksterne lenker til helse- og omsorgstjenester i kommunene, fra tannhelsetjenesten til kommunale tjenester og klageadgang

Hjelpemidler skal kompensere for praktiske problemer som oppstår i møtet mellom den enkelte person med nedsatt funksjonsevne og samfunnets krav. 

UngePårørende er et helt nytt hjelpetilbud for barn og unge pårørende

Ringer du 800 57 338 kan du snakke med fagfolk som spesialsykepleiere, jurister og sosionomer. Kreftlinjen er et tilbud til alle som trenger svar eller informasjon. Tjenesten er gratis fra fasttelefon. 

LDO håndhever diskrimineringslovene som forbyr diskriminering på grunn av kjønn, etnisitet, religion, funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og alder.

​Oppdaterte produkt- og prislister over refusjonsberettigede produkter etter § 5-14 for medisinsk forbruksmateriell, oppdateres hver tredje måned hos HELFO

Pasient- og brukerombudet skal arbeide for å ivareta pasientens og brukerens behov, interesser og rettssikkerhet overfor spesialisthelsetjenesten og den kommunale helse- og omsorgstjenesten.

Pårørendesenteret er et nettsted som tilbyr kunnskap, tips og råd for alle voksne pårørende uansett hvor de befinner seg i landet

Amgen
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.