Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Kosthold med stomi

Det finnes ingen spesifik "stomidiett", men det er viktige hensyn å ta mens du finner maten som fungerer best for deg

Det er viktig å følge veiledningen du får av helsepersonell rett etter en stomi-operasjon. Følsomhet for visse matvarer varierer fra individ til individ. Senere kan du være din egen forsker og forsiktig finne ut hvilke næringsstoffer som fungerer best for deg.
United Ostomy Associations of America, en non-profit organisasjon for stomiopererte i USA har nylig utgitt en nedlastbar veileder "Eating With An Ostomy" som kan kan hjelpe deg i denne prosessen og gjøre det enklere for deg å oppdage hva som fungerer og ikke.
Denne veilederen er på 75 sider, og går nøye gjennom alle stadiene etter en operasjon og veileder deg innenfor din egen operasjonstype. Veilederen finnes for øyeblikket bare på engelsk.

Vi gjør oppmerksom på at veilederen er et suplement og ikke en erstatning for medisinskfaglige råd fra helsepersonell. Ved spørsmål, kontakt alltid din fastlege, kirurg eller stomisykepleier.

"Eating with an ostomy"

Spesielle hensyn

Ileostomiopererte har størst risiko for blokkeringer, tarmslyng og dehydrering. Et generelt viktig råd for alle er å innta nok væske og å tygge maten grundig. Hvis du mistenker en blokkering kreves det rask behandling og ofte et besøk på legevakten.

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

25. januar - 25. januar
25. januar - 25. januar
24. mars - 26. mars
9. juni - 11. juni

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.