Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

«Noen har andre utveier», en koke- og inspirasjonsbok

Mann med dress og flosshatt sittende på trapp slår armene velkomment ut foran en retroinspirert bakgrunn

Kokeboken "Noen har andre utveier" har kunstneriske fotografier, personlige historier og inspirerende oppskrifter - Foto Athina Strataki

Har du stomi og lurer på hva du kan spise? Eller lurer du på hva du kan servere en gjest med stomi? Her får du kunstnerisk inspirasjon

Kokeboken "Noen har andre utveier" er spesielt tilrettelagt for mennesker med ulike typer stomi, kan pryde seg med titlene «Best of the best» og «Best in the world».
Boken er produsert av Kirurg- og urologklinikken på Danderyd Sykehus med støtte av ILCO-foreningen i Sverige.

Inspirerende

Det spesielle med det norske opplaget er at to nordmenn har fått bidra, dette gjør boken litt mer vår egen. Selveste Chronprinsesse Ingrid Anette Hoff Melkersen er en av de flotte modellene i boken. Det stemningsfylte bildet på side 22 er fotografert av makeup artisten Sølvi Strifeldt. Titter du nøyere på bildet, vil du se at overdelen på den vakre kjolen er laget av stomiposer.

 - Kokeboken er en inspirasjonsbok for stomi- opererte, med tips fra andre mennesker i samme situasjon  og matretter for alle situasjoner, sier Maria Gylfe, Sjefssykepleier og prosjektleder for boken ved Danderyds Sjukhus AB, Sverige.

Tilrettelagte måltider

Boken er en lystfylt kokebok for deg som er ny-operert og lurer på hva du skal spise. Den prisbelønte boken er laget i samarbeid med kokker og kreative hoder på kjøkkenet, der de har tatt magefølelsen på alvor. Boken inneholder også tips til deg som i hverdagen arbeider med stomiopererte, for eksempel i et sykehjems-kjøkken med begrensede ressurser. Boken beskriver hva og hvordan man kan tilberede enkle og gode småretter som ikke gir plager. Boken er hittil oversatt fra svensk til tysk, finsk, dansk, spansk, engelsk og norsk.
Les mer om bakgrunnen for bokprosjektet - Lystfylt kokebok for stomiopererte

Oversatt til norsk

Den norske oversettelsen av boken «Noen har andre utveier – en kokebok med mere» kan lastes ned og skrives ut kostnadsfritt. Ønsker du å skaffe deg et boksemplar, gjør vi oppmerksom på at den kun er tilgjengelig i bokform på engelsk eller svensk mot en symbolsk betalingssum. Boken er ikke tollpliktig.

Bestill papirutgave her

Her kan du laste ned, lese og skrive ut den norske versjonen kostnadsfritt:

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.