Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Operert på reise?

For at flyselskapene best skal kunne hjelpe deg når du skal ut og reise med fly, er det viktig at du gir mest mulig relevant informasjon om dine behov

Det må gjøres allerede når du bestiller flybilletten. Gi beskjed om du har en funksjonshemning som gjør at at du trenger spesiell tilrettelegging. 
Dersom du er allergisk for noen typer mat, har diabetes eller har andre krav til maten, må du gi beskjed om dette når du bestiller billetten. 
Såfremt det er mulig, blir dine behov tatt hensyn til. Du vil få beskjed der du bestiller billetten om dine ønsker kan imøtekommes. 

Bagasje, mat og medisiner 

På flyreiser varierer det hvor mye bagasje og hvor mange kolli du kan ta med deg. Sjekk med flyselskapet om det er spesielle regler for hvor mange kilo bagasje du kan ta med som stomi- eller reservoaroperert, og hvor mange kilo håndbagasje du kan ta med. Du kan vanligvis ha ett kolli handbagasje inn i flyet. I tillegg kan du ta med deg håndveske, kamera etc. Dette kan variere hos de ulike flyselskapene, så ta kontakt med flyselskapet du skal reise med i forkant av reisen.

Dersom du har behov for å ha med nødvendig medisinsk utstyr, sjekk med flyselskapet om dette er mulig når du bestiller billetten. 
Dersom flygningen har matservering og du har spesielle behov, må du gi beskjed om dette allerede ved bestilling av reisen. Du bør forsikre deg om at dette blir bekreftet og registrert. 
Ved reiser innenfor EØS-området kan du som hovedregel ha med medisiner til personlig bruk som tilsvarer høyst ett års forbruk. Reiser du til land utenfor EØS-området, kan du som regel ha med medisiner til personlig bruk for høyst tre måneders forbruk. Ved bruk av legemidler med innhold av narkotiske stoffer eller legemidler som anses som dopingmidler, kan du ikke ha med medisiner for mer enn høyst en måneds forbruk. Tollvesenet i landet du reiser til vil kreve dokumentasjon på at medisinen er til personlig bruk. Kontakt din lege eller apoteket før du reiser for nødvendig dokumentasjon, og husk å ta med eventuelle nødvendige medisiner i håndbagasjen! 
Les mer om særskilte behov ved flyreiser på Luftfartstilsynet sin nettside.
Har du behov for assistanse, får du hjelp fra Avinor

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.