Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Stomisykepleieren svarer

Stomisykepleier Torill Olsen hadde tidligere en egen spalte i NORILCO-nytt hvor hun besvarte spørsmål i tilknytning til stomi og reservoar.

Vi gjør oppmerksom på at informasjonen er mer enn et år gammel og kan være utdatert. Kontakt helsepersonell ved medisinske spørsmål.

Jeg har hatt urostomi, såkalt brickerblære, i ett år. På en kontroll ville fastlegen min ha en urinprøve. Prøven ble tatt fra urinen i stomiposen. Det viste seg at jeg hadde bakterier i urinen. Jeg har siden hatt vanskelig for å bli kvitt disse bakteriene, og har prøvd flere forskjellige typer antibiotika. Er dette et vanlig problem?

Hva er egentlig barrierekrem, og hvordan brukes den– Jeg har vært ileostomioperert i mange år, og hørt denne typen krem bli nevnt innimellom. Men jeg har aldri brukt slik krem selv.

Undrer

Jeg har hørt mye om at vi som har operert bort tykktarmen skal drikke mer enn "vanlige" mennesker. Hvor mye mer må vi egentlig drikke, og hvor viktig er dette?

Tørst

Vi er operert for ulcerøs colitt for en del år siden og har lest boken "Blodtypedietten" med meget stor interesse. Kjenner du til denne boken og det den omhandler– Vi lurer på om det kan være en sammenheng mellom blodtype og det vi spiser. Det vil si at dersom vi følger en viss diett kan det gi oss en bedre livskvalitet i forbindelse med vår diagnose.

Med hilsen "jenter fra Bergen"

Jeg er en rullestolbruker som er stomioperert med colostomi. Jeg skal opereres og få urostomi, og mitt spørsmål er hva slags problemer jeg kan regne med. Det er en brickerstomi, og operasjonen skal skje på Rikshospitalet.

Vennlig hilsen TL

Jeg har et praktisk problem: Min stomi går i ett med magen. Ved lekkasjer har jeg store problemer med å få ulltøy rent. Jeg kan ikke klore ulltøyet. Har du eller andre tips til hvordan jeg skal gripe dette an?

"Ulla"

Jeg har prøvd noe av det som er i handelen, men det hjelper lite eller ikke noe. Jeg er så fortvilet over å forurense luften for andre, og jeg tør nesten ikke bruke toalettet hos fremmede. Til og med familiemedlemmer har klaget over vond lukt. Dette er blitt et stort problem for meg, og jeg blir mer og mer innesluttet. Kan du gi meg noen gode råd? Har prøvd parfyme, men det var ikke særlig vellykket.
 
Hilsen fortvilet colostomi-operert

Hva er fordelene og ulempene ved irrigasjon? Hvor tidkrevende er prosessen?

Blivende colostomist

Jeg er en gutt på 17 år, og har hatt ileostomi siden jeg var 14 år. Jeg er usikker på hvordan jeg skal forholde meg til jenter. Har du noen tips?

Jeg ble stomioperert for fire år siden, og jeg bruker Coloplast og er fornøyd med det. Jeg er imidlertid veldig plaget med sårhet, særlig rundt stomien, men av og til rundt hele plata. Jeg bruker Apoli sårsalve, men noen ganger er det ingen ting som hjelper. Har du noen forslag til hva jeg skal gjøre? Har hørt om kunstig hud. Kan det være noe? Jeg er takknemlig for gode råd!

Hilsen fra ei som plages med sårhet

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.