Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Jenter og sånt

Jeg er en gutt på 17 år, og har hatt ileostomi siden jeg var 14 år. Jeg er usikker på hvordan jeg skal forholde meg til jenter. Har du noen tips?

Det er generelt sjelden lurt å prøve å holde hemmelig at du har stomi. Før eller siden vil det komme for en dag. Jeg tror svært få jenter ville like å få vite at du har stomi av andre enn deg.
Enkelte presenterer veldig tidlig at de har stomi. De tenker som så, at de like godt kan forsvinne med en gang hvis det ikke passer dem. Dette er en vel røff metode, der man lett kan skremme jenter som ikke hadde funnet stomien problematisk hvis de hadde fått tenkt seg om. Så jeg vil nok anbefale deg å bli kjent med jenten først. Se om dette er en du virkelig kan komme til å bry deg om, og fortell så i en fortrolig samtale at du har stomi. Mange opplever at hvis de fra starten av har vært åpen med venner og kjente, så har ryktet om at de har pose på magen løpt foran dem. Da kan det være slik at den jenten man forteller det til vet det fra før.
Hvis du med "å forholde deg til jenter" tenker på sex, vil jeg si at man kan ha et helt normalt sexliv selv om man har stomi. Men det er selvsagt viktig at dette skjer til rett tid sammen med en person du er glad i, kan slappe av med og har et åpent og fortrolig forhold til. Det er lett for at stomien blir en syndebukk i et mislykket forhold, men det kan være andre faktorer som har skylden!
Et tema som dette er vanskelig å utdype på trykk. Det egner seg best i en samtale under fire øyne. Ønsker du å snakke med en jevngammel som selv har stomi og gjerne har vært i samme situasjon, kan du ta kontakt med lokalforeningen til NORILCO og høre om de har en du kan snakke med. NORILCO har også en ungdomsgruppe der tema som dette ganske sikkert blir debattert på samlinger. Ønsker du å snakke med helsepersonell, kan du ta kontakt med en stomiklinikk.

Hilsen Torill

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.