Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Mage- og tarmkreftdagen i Norge

Skal dere markere mage- og tarmkreftdagen lokalt? Her får du tips og råd om hvordan det kan gjøres.

Den 12. juni markerer vi den første mage- og tarmkreftdagen i Norge, en dag som skal markeres både sentralt og lokalt. Som et ledd i markeringen oppfordres alle distriktsavdelingene til å arrangere et lokalt arrangement i form av en lokal stand med fokus på mage- og tarmkreft.

 

Flere distriktsavdelinger har allerede meldt inn planlagte aktiviteter, og det er heller ikke for sent å starte planlegging av en lokal stand nå. Det er kort tid til 12. juni, men det er heller ikke mye som må på plass for å arrangere en stand.

 

Datoen er i år lagt til en fredag. Det er ikke alle dette passer like godt for, så det er fritt fram å legge arrangement til andre dager i juni som passer bedre. Det viktigste er at det er noen som kan være tilstede på standen.

 

Hvorfor skal dere ha en stand?

En stand er en relevant og praktisk plattform for synliggjøring av organisasjonen og for å spre informasjon om vårt medlemstilbud. Ved å arrangere en stand skaper vi en uformell møteplass hvor interesserte forbipasserende får anledning til å slå av en prat og stille spørsmål om hvem vi er og hva vi gjør. Det er også en utmerket anledning til å vise hvilke tilbud distriktsavdelingene har for sine medlemmer lokalt.

 

Standmateriell

Vi kommer til å sende standmateriell til alle distriktsavdelingene og har laget en pakke som dere vil motta helt gratis og i god tid før dagen. Pakken vi sender ut vil inneholde følgende:

 

1 Roll-up

200 stk brosjyrer

200 stk pins

 

 

Praktiske råd og tips

Her følger noen praktiske råd og tips som kan være nyttige for planlegging av en stand.

 

Hvor skal standen være?

Det er distriktsavdelingene som kjenner lokalområdet best, dere må selv finne et egnet sted for en stand. Vi anbefaler at dere setter opp en stand på et samlingspunkt eller et sted hvor det er mange forbipasserende, for eksempel i en gågate, på et handlesenter eller ved lokalt apotek eller bandasjist. Dere står fritt til å velge hvor dere står, men husk å hente inn tillatelse dersom det kreves.

 

Det er nødvendig å søke om tillatelse fra kommune/gårdeier/grunneier om å holde stand. Man trenger ikke tillatelse til å gå rundt og dele ut løpesedler, men har man med seg et bord, kreves i prinsippet dette.

 

Det er enkelt å søke om tillatelse hos kommunen, og søknadskjema er vanligvis tilgjengelig på kommunens nettsider eller i rådhusets resepsjon. Husk å spørre om lov til vaffelsteking, matservering, bruk av mikrofon eller musikk og lignende hvis det er aktuelt. Sjekk også muligheter for strømtilkobling.

 

NORILCO har inngått en avtale med Boots-apotekene hvor de stiller sine apoteker til disposisjon for en stand under mage- og tarmkreftdagen. Dersom dere vet at dere vil arrangere en stand utenfor et Boots-apotek ber vi om at dere melder tilbake til oss, da vi kommuniserer med Boots sentralt, som igjen vil være kommunikasjonsledd med de lokale apotekene. Send oss en beskjed med hvilket apotek dere ønsker å stå ved innen 29. mai.

 

 

Hva trenger man på en stand?

For å sette opp en stand trenger man et godt og stødig bord. Dere trenger også elementer som gjør dere synlig som NORILCO. Dette får dere blant annet i materiellpakken, men dersom dere har lokale informasjonsbrosjyrer, t-skjorter eller vester er det veldig bra.

Det kan vært lurt å ha noe som tiltrekker seg folk, f. eks vafler, tvist, frukt, etc.

Husk å ta høyde for vær forhold dersom standen skal arrangeres utendørs. Ha med noe som holder ting nede når det blåser, ta med parasoller eller telt dersom det er fare for regn.

 

Samarbeid med andre?

Mange føler seg tryggere på stand sammen med andre. Det er greit å være flere om å stå på stand. Kan det tenkes at noen fra lokale sykehus eller helsesenter og legekontor kunne tenke seg å bidra? Eller kanskje en kreftkoordinator dersom det tilbys lokalt?

 

Lokal mediedekning av mage- og tarmkreftdagen

Dersom dere ønsker mer oppmerksomhet rundt mage- og tarmkreftdagen lokalt kan dere gjerne sette inn en annonse i lokalaviser om at dere skal være tilstede på et gitt sted/tidspunkt. Noen ganger har lokalaviser gitte frister for innsending av annonser, det lønner seg å sjekke dette noen uker på forhånd.

 

I tillegg kan dere gjerne sende ut en pressemelding til lokale journalister/ medier om at dere skal arrangere en stand. NORILCOs sekretariat vil utarbeide og sende dere en mal for pressemelding som dere kan bruke dersom dere ikke vil skrive en selv. Her må dere selv fylle inn kontaktinformasjon til lokal kontaktperson, samt tid og sted for arrangementet. En pressemelding sendes vanligvis til avisens tips-avdeling, men dersom du har lokale kontakter er det en fordel å gå direkte til journalisten.

 

Hva må en være forberedt på?

Det kan dukke opp mange rare spørsmål når en arrangerer stand, og det er langt ifra alt vi kan eller bør svare på. Fokuser gjerne på hva vi jobber med og hva vi kan tilby våre medlemmer.

 

Det er mange som passerer en stand uten å vise interesse, men det trenger ikke å bety at de ikke vil bli forstyrret. Lag gjerne noen spørsmål i forkant som du kan åpne med når noen kommer forbi.

 

Uansett hvem dere ønsker å nå ut til på en stand; hold en åpen tone og en positiv mine. Unngå å bli stående i klynge bak et bord, beveg deg heller litt rundt og kom folk i møte.

NORILCO om koronasmitte

NORILCO representerer mange medlemmer vurdert til å være i risikogrupper som kan være ekstra utsatt for risiko, noe vi tar på alvor.

Les mer

Medlemskap

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

3. september - 6. september
11. september - 13. september
23. oktober - 25. oktober
Amgen
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.