Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Redaksjonen

Hender rundt et møtebord med kaffe og PC

Innhold, bidrag, annonsering, produksjonsplan, frister, og kontaktinformasjon for publisering på NORILCOs nettside og medlemsblad

NORILCOs medlemsblad og nettside inneholder faglig informasjon, reportasjer og annonser for vår målgruppe og andre interesserte.
De redaksjonelle temaene spenner fra relevante nyhetssaker og portrettintervjuer, til lokale aktiviteter og konkrete tips.
Vårt mål er å bidra med kvalitetssikret informasjon til publikum og for å sikre dette har redaksjonen noen forbehold oppgitt nedenfor.

Frister

Forfatterne må overholde oppgitte frister for levering av tekst og illustrasjoner, og for å foreta rettelser. Tekst- og bildefiler mottas som vedlegg til e-post. Som tekstbehandlingsprogram aksepteres Microsoft Word.
Alt materiale som ønskes publisert på nettsiden eller i medlemsbladet skal være mottatt redaksjonen innen oppsatte frister i henhold til gjeldende produksjonsplaner.

Redaksjonen forutsetter at innsender selv har innhentet alle nødvendige tillatelser til tekst og bilder ved en eventuell publisering både i medlemsbladet NORILCO Nytt og på nettsiden.
Innsender/forfatter er etter Lov om opphavsrett juridisk og økonomisk ansvarlig for et hvert økonomisk tap, brudd på personvern eller plagiat/klipp & lim, dersom tillatelse ikke er i orden.
Vær oppmerksom på dette spesielt ved innsending av bilder og sitater.

Digital publisering

Alle artikler vil etter vurdering publiseres på nettsiden. Redaksjonen gjør derfor oppmerksom på at alle bidragsytere til NORILCO Nytt samtidig også gir tillatelse til at både bilder og tekst kan brukes på internett i fremtiden. Dersom forfatterne og fotografene ikke godtar dette, må de gi tilbakemelding til redaksjonen.

Annonsering

Medlemsbladet når ut til medlemmer, sykehus, apotek, bandagister, leverandører, helsepersonell, høgskoler og bibliotek. 
Bladet sendes ut adressert 4 ganger årlig, i et opplag på 5300 eksemplarer.

Mer informasjon om å annonsere i NORILCO Nytt finnes her. 

Redaksjonelt etterarbeid

Redaksjonen ønsker maksimalt 500 ord (eller 2800 tegn med mellomrom) mottatt som Word-fil og bilder som jpeg-fil sendt som vedlegg i e-post til post@norilco.no

Redaksjonen mener det er i alles interesse at det som publiseres er relevant for målgruppen og holder god kvalitet, og forbeholder seg derfor retten til forkorting av bidrag grunnet plasshensyn, og til å utføre både språklig og faglig bearbeiding av innsendt materiale (språkvask, korrektur, faktasjekk, forkorting av tekst), eller å avvise innsendt materiale tilsendt etter de kunngjorte fristene i produksjonsplanene. Er innholdet relevant, kan det bli publisert i etterfølgende papirutgave eller på nettsiden.
Redaksjonen forbeholder seg retten til å avgjøre hva som skal benyttes av innsendte bidrag og artikler og dermed retten til å refusere bidrag. Alle bidrag vil gjennomgå en helhetlig vurdering med hensyn til NORILCOs fokusområde.

NORILCO honorerer generelt ikke innsendte bidrag og artikler.
Tips til hvordan man skriver bidrag

Krav til bilder

Foto i NORILCOs medlemsblad trykkes i en oppløsning på 300 dpi, og det innebærer at bildene må ha et minimum pixelantall avhengig av størrelsen bildet skal trykkes i.
Rettigheter til bruk av alle illustrasjoner må være avklart, og navn på fotograf og illustratør skal oppgis.
Dersom redaksjonen mottar en tekst uten et samtidig bilde til publisering, vil redaksjonen vurdere om det er behov for et illustrasjonsbilde og velge ut et passende lisensiert arkivbilde til publisering både for nettside og medlemsblad.

  • Bilder satt inn i Word-dokument kan brukes som en første vurdering av et manus, men kan ikke brukes i den endelige trykkeprosessen.
  • Bilder hentet direkte fra internett eller Facebook kan se fine ut på en skjerm, men kan ikke brukes i trykking, da de bare har skjermoppløsning (72 eller 96 dpi).
  • Bilder skal leveres som filer fra digitale kameraer eller som ferdigskannet bilde dersom dette blir gjort på en profesjonell måte. Skann inn i høyest mulig oppløsning.
  • Redaksjonen kan være behjelpelig med å utføre fargekorrigeringer, beskjæringer, eventuell retusj og annen bildebehandling. Dette må avtales og leveres i god tid innen publiseringsfrist.
  • Bilder fra digitale kameraer leveres i ubehandlet form og i opprinnelig oppløsning.
  • Bilder skal leveres i JPEG- (med minst mulig komprimering), Photoshop-, TIFF- eller RAW-format.

REDAKSJONEN
Februar 2021

Redaksjonen følger Lov om opphavsrett, og Pressens etiske regelverk

Redaksjonen består av kommunikasjonsrådgiver, daglig leder, styreleder for NORILCO.

NORILCOs medlemsblad sendes til registrerte medlemmer, behandlingssteder, og kontaktpunkter for berørte i målgruppen, samt samarbeidspartnere i et opplag på 5300, fire ganger årlig.

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

5. oktober - 5. oktober
3. november - 5. november
10. november - 12. november

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.