Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Les om samlingen 2015

I 2015 ble 35+ samlingen avholdt i Son den 11.-13. november, med 26 deltakere.

Samlingen hadde faglige tema som seksualitet, dating, selvbilde og forhold til egen kropp på programmet. Gjennom spabehandling ble deltakerne både utfordret til å være åpne om egen kropp, og de fikk en avslappende opplevelse i trygge omgivelser med likesinnede «i samme båt».

-          Kan de ha det så bra og se så flotte ut med stomi, så kan jeg også!

 

Ronny Karlsen, en av deltakerne selv, holdt et inspirerende og humoristisk foredrag om selvbilde, mestring og hvordan datinglivet kan være utfordrende med pose på magen. Noen av deltakerne har vært med på samling med 35+ tidligere, noen var med for første gang i år, og for noen var denne samlingen deres første møte med NORILCO. En fra sistnevnte gruppe er åpenbart begeistret over tilbudet og sier:

 

- Jeg er overlykkelig over å få møte så mange fra "min nye familie". Jeg har følt meg inkludert og ivaretatt som splitter ny med pose på magen. Godt å få spørre om de rareste ting, og få gode svar fra noen som virkelig forstår meg.

 

I løpet av samlingen var det også aktiviteter i Son-området med fokus på samarbeid og mestring, og samtalegrupper der deltakerne kunne dele sine erfaringer med hverandre. Samtalen gikk lett mellom deltakerne gjennom hele helgen, men likevel var det fint å få noen konkrete diskusjonsoppgaver i samtalegruppene man kunne ta utgangspunkt i.

 

-          Det var viktig for meg å treffe andre personer i samme situasjon som meg selv og samtidig se at de er ressurssterke personer på alle måter, og veldig positive.

 

Tidligere år har denne samlingen vært forbeholdt medlemmer med pose på magen, men i år ble det også åpnet for at pårørende og kreftrammede uten utlagt tarm kunne delta. Siri Lauvrak har en sønn med stomi, og ser nytteverdien av å være sammen med voksne med diagnoser og stomi og reservoar. Hun er tydelig på at selv om hun ikke har stomi selv, var denne samlingen svært nyttig for henne:

 

-          Som pårørende til et barn med stomi har jeg fått ny og viktig informasjon om livet med sykdom eller stomi. Dette kommer jeg til å ha med videre på veien som mor til en ungdom som er på vei til å bli voksen.

 

Vi hadde også besøk av en god del leverandører og bandasjister som viste frem sine produkter og ga sine tips om utstyr til deltakerne. Dette ble tatt godt imot, og produktprøver ble gitt ut og testet, og mange fikk noen nye, nyttige tips og informasjon om hva som er nytt på markedet.

 

Styreleder i NORILCO, Jane Halvorsen mener det er viktig at 35+ gruppen i NORILCO engasjerer seg i de lokale medlemstilbudene lokalt, slik at aktivitetene og medlemstreffene også kan rette seg mot de yngre voksne. Hun holdt et organisasjonskurs der deltakerne ble utfordret på hvordan de kan engasjere seg, og hvilke tilbud som burde arrangeres lokalt for å appellere denne gruppen. Vi håper vi nå ser en vekst av deltakelse og engasjement blant unge voksne ute lokalt fremover, sier Halvorsen.

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

25. januar - 25. januar
25. januar - 25. januar
24. mars - 26. mars
9. juni - 11. juni

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.