Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Les om samlingen 2016

Lederne i prosjektgruppen. Foto: T. Gausemel

35+ er en viktig medlemsgruppe som NORILCO inviterer til en årlig, sentral samling. Denne gangen gikk turen til Vilnius.

Vi i prosjektgruppen for 35+ samlingen er ikke så opptatt av alder. Vi ser mennesker mer enn alder. Det finnes både unge 80-åringer og gamle 40-åringer, så alderen spiller som regel ingen rolle.
Vi ser likevel behovet for å finne noen å snakke med som har mange av de samme utfordringene som gjør det vanskelig å takle hverdagen, fra omskolering til samlivsbrudd.

- Følte at endelig etter da 4 år, så ble jeg hørt og forstått. Jeg er veldig takknemlig! (Lisbeth, deltaker)

Finne fellesskap
Det er også et enormt kroppspress i samfunnet vårt. Oppslag i media om den perfekte kroppen, for eksempel sommerkroppen til stranden og julekroppen til julebordene. Ikke alle har lyst til at noen skal se posen, de har ikke behov for å vise den frem. Vi i prosjektgruppen har en oppgave med å informere de som ikke vil, at ingen behøver å se at du har den, samtidig som at det er greit å vise den frem om en føler for det.
På 35+ samlingene jobber vi for at så mange som mulig skal bli aktive medlemmer i distriktsavdelingen sin. Vi oppfordrer de til å finne noen de kan gå på møte sammen med, enten noen på samlingen som er fra samme avdeling eller å finne noen på Facebookgruppen «Midt i livet» som de kan gå sammen med.  På samlingen møtes mange skjebner. Vi møter mennesker som lever i isolasjon, som ikke tør å gå ut på byen, som ikke har fortalt til noen at de har stomi, som ikke har fått snakket med noen om sykdom eller operasjon, eller som ikke har fått forståelse fra sine nærmeste om de utfordringene og traumene de har hatt. Her får de anledning til å snakke med noen om alt det som er vanskelig og som de bærer inni seg.

- Selv om vi er voksne mennesker, så er det ALLTID godt å ha noen å støtte seg til, som alltid vil forstå, lytte og dele erfaringer. Samtalegruppene der borte var gull verdt. Der var det både latter og tårer, og jeg følte meg hørt og sett- og forstått. (Britt, deltaker)

Bryte barrierer
Vi har hatt med deltakere som ikke har reist med fly, badet i sjøen, badet i basseng, «gått på byen» eller danset etter de fikk stomi, og som gjør det sammen med oss for første gang fordi det føles trygt å gjøre det sammen med likesinnede. Vi tenker at om vi med samlingen klarer å hjelpe bare én person til et bedre liv, så har det vært verdt å bruke ressurser på. Om flere får hjelp blir en bonus. Det er så viktig at alle de som sitter alene rundt om og trenger hjelp enten på det psykiske plan eller noe praktisk, får vite at de ikke er alene.

- Tusen tusen takk til dere i NORILCO som arrangerer turer og gir meg muligheten til å utprøve nye ting, og skaffe mange nye bekjentskaper.  Det var flere som krysset en stor grense ved å ta fly - og se at det er trygt og godt, selv med pose (r) på magen. (Britt, deltaker)

Alltid faglige tema
På 35+ samlingene har vi alltid faglig innhold i tillegg til det sosiale, med mye humor og gode samtaler. Vi ønsker at deltakerne skal dra hjem fra samlingen med en positiv opplevelse i bagasjen, og håper på mange søkere i 2017.

Hilsen Annlaug, Jostein og Tone Pernille i prosjektgruppa

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

21. september - 24. september
22. september - 24. september
28. september - 1. oktober
5. oktober - 5. oktober
3. november - 5. november

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.