Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Reisebrev fra en deltaker i 2015

Vi var 25 stk. spente voksne som dro mot Son den 13. november. Noen reiste sammen med noen, andre alene.

Tekst: Odd Magne Bekkelund

Noen kom fra Nord, noen fra midt, sør, vest og øst. Felles mål var Nordic Choice Hotels, Son Spa.

Alle hadde fått tilsendt et program som fortalte om, organisasjonskurs ved Styreleder Jane Halvorsen, presentasjon i en sosial setting, foredrag om seksualitet av sexolog Torunn Bratvedt, presentasjon av leverandører og bandagister, Sons vri på Amazing Race i regi av hotellet, spabehandling som inneholdt noe som het Son Magic Circle, foredrag om kontroll over egne tanker samt selvtillit og mestring av Ronny Karlsen. Med andre ord et tettpakket program vi skulle gjennom de få dagene vi skulle være i Son.

Det er mange år siden undertegnede var med på noe arrangement i regi av Norilco, om jeg ser bort fra likepersonkurset i september. Dette var midt i blinken, en herlig helg med fantastiske Norilcofolk. Det var masse latter og moro hele helgen, og herlig stemning.

Jeg antar at de fleste var veldig spente på foredraget til sexologen. Det er jo hos mange ganske tabubelagt dette med seksualitet når man har fått eksempelvis en stomi. Men mange opplever likevel også en god seksualitet, som er basert på trygghet mellom partnerne. Foreleseren var veldig flink, engasjert, og engasjerende. Faktisk så engasjerende at hun ikke rakk å komme gjennom alle lysbildene sine, fordi mange ble så positivt engasjerte, og kom med spørsmål og innspill rundt temaet.

Amazing Race var en morsom frisk gåtur rundt i Son i ca 2 timer, og ga oss muligheten til å bli kjent med ulike deler av det vakre og sjarmerende stedet. Vi måtte, som i originalen, løse gåter og rebuser for å finne fram til neste post. En gruppe fikk seg en uventet lang gåtur i feil retning, men kom tilbake med fantastisk humør likevel.

Etter Amazing Race var det helt fantastisk å gå til Spabehandling. Noen gikk i bassenget, og noen gikk rett til Son Magic Circle. Denne magiske sirkelen var en deilig badsturunde som varte ca 2 timer. Noen valgte å ta i bruk et produktkit som inneholdt en spesiell ulike gode produkter av dusj og badegele, samt noen andre hudprodukter. Andre brukte det ikke. Uansett, fikk alle en deilig og avslappende stund hvor vi gikk gjennom et fotbad og et vannfall med lysterapi, deretter en type eventdusj før vi satte oss med et avslappende fotbad. Deretter skulle vi inn i en avkjølende dusj før vi beveget oss inn i en finsk badstue som holdt ca 85 grader. Noen gikk ut og tok en kald dusj, for så å gå inn badstuen igjen. Andre gikk videre til et kneippbad som virkelig fikk i gang blodsirkulasjonen, vi skulle vekselvis gå i vann som holdt 8 grader kaldt, og 38 grader varmt vann. Vi skulle egentlig gå i 5 minutter, men tror ikke alle gjorde det. ;-)

Noen gikk til stillerommet noen minutter, hvor dem kunne legge seg ned og virkelig slappe av i et rom med stjernehimmel og herlig atmosfære. Andre gikk til dampbadstua. Vi avsluttet med fotbad og slappet av på utsiktsbenkene som skulle gi en herlig utsikt over Sonskilen og Oslofjorden.

Det sosiale var på topp hele helgen. Jeg ønsker på vegne av alle heldige deltakere, og meg selv, å rette en stor takk til arrangørene Tone Pernille Sivertsen og Annlaug Årflot, som tok oss gjennom en fantastisk og fullspekket helg med masse moro og spennende faglig innhold.

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

25. januar - 25. januar
25. januar - 25. januar
24. mars - 26. mars
9. juni - 11. juni

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.