Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Reisebrev fra en deltaker i 2016

NORILCO inviterte medlemmer i alderen 35+ til å være med på en uforglemmelig opplevelse med likesinnede i trygge omgivelser. 22. september reiste 35 spente personer til Vilnius i Litauen på en spennende og innholdsrik tur. 

God velkomst

Våre reiseledere Annlaug, Jostein og Tone Pernille tok imot oss alle sammen på Gardermoen der vi fikk tid til å hilse på hverandre over en kaffe og litt mat, før vi gikk om bord i flyet som skulle bringe oss til Litauen.

- I en hektisk hverdag som jeg har, er det kjekt å være med andre og se nye steder både innenlands og utenlands. Dette med reise og stress har vært en bøyg, for jeg liker ikke dette med fly og å stresse rundt for magen slår seg jo totalt vrang på slike ting. Da er det godt å være med folk i "samme båt" som vet hvordan det er og kan komme en til unnsetning. Det var flott med to sykepleiere på turen som kunne hjelpe når det stod på som verst.

Fint å få utveksle erfaringer med andre

I løpet av helgen fikk vi tid til byvandring, spa, museumsbesøk, shopping og lignende. Med forskjell på alder har man ulike behov og ønsker til aktiviteter. Det faglige programmet bød på foredrag, samtalegrupper og erfaringsutveksling. I samtalegruppene med ulike temaer fikk vi mulighet til å dele erfaringer og spørre andre om råd. Deretter var det fritt frem for individuelle planer frem til middagstid og det sosiale samværet som er så viktig på en slik tur når vi skal tilbringe en hel helg sammen. Her kunne vi snakke uformelt med folk om løst og fast og bli trygge på hverandre.  

Trygt å bli med på tur

Lørdag hadde vi enda flere temaer til gruppearbeid der vi hadde masse gode dialoger og diskusjoner. Tone Pernille holdt foredrag for oss med testing av hvilken mennesketype vi var.

Vi ble også vist og forklart en del nye produkter og alternativer slik at vi kunne få nye ideer, prøve noe nytt og spørre ekspertene vi hadde på området om råd og tips. Det er viktig å få informasjon om nyheter på forbruksmateriell. Vi fikk også egentid med valgfri spa, lunsj og shopping frem til middagstid, etterfulgt av sosialt samvær. Det å høre om andres erfaringer er viktig. 

- Det å treffe nye mennesker og få en større omgangskrets er alltid kjekt, syns jeg. Selvsagt skjønner jeg de som lukker seg inne og ikke vil snakke om problemer og sykdom til andre enn de nærmeste. Men jeg syns det er synd, for det er ikke kjekt å sitte med så mye alene.

Søndag morgen med avreise til flyplassen kom tidlig, med tårevåte «på gjensyn».

Dette er en fin måte å reise på i trygge omgivelser. Undertegnede ønsker å si takk for en fin tur og opplevelse, full av artige og livlige foredragsholdere.

Tekst: Trond Gausemel, tilrettelagt av J. B. Mikula

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

25. januar - 25. januar
25. januar - 25. januar
24. mars - 26. mars
9. juni - 11. juni

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.