Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

KOMP for eldre

Hold kontakten med familiemedlemmer gjennom bilder, tekstmeldinger og videosamtaler gjennom ny teknologi

Mange eldre opplever ensomhet og isolasjon. Med KOMP blir det lettere å ha sosial kontakt med familie og venner - selv om man ikke kommer seg ut eller mangler tekniske ferdigheter. Kreftforeningen har 80 KOMP-er de ønsker å låne ut til eldre personer som har eller har hatt kreft, og som kan ha nytte av den til å opprettholde kontakt med sine nærmeste.

Sosial isolasjon og ensomhet rammer de mest sårbare menneskene i samfunnet hardest. To av de mest utsatte gruppene er eldre over 80, og barn og ungdom.

Hva er KOMP?

KOMP er en dataskjerm med innebygd teknologi som ser ut som et stort nettbrett, men er vesentlig enklere i bruk. Man trenger kun å slå den av og på - familie eller venner tar seg av resten fra en app. Den er skreddersydd for seniorer med begrensede digitale ferdigheter og redusert syn, hørsel eller motorikk.

Smarttelefoner og nettbrett egner seg ikke for alle. Når vi blir eldre endrer funksjonsnivået vårt seg, og det kan være vanskelig å bruke moderne teknologiske hjelpemidler. Samtidig foregår mer og mer av kontakten mellom familie og venner i dag gjennom digitale kanaler. Det fører til at noen utsatte grupper faller utenfor.
KOMP lar digitale barn og barnebarn dele bilder, meldinger og gjennomføre videosamtaler med sine analoge besteforeldre takket være No Isolation KOMP kommunikasjonsenhet.

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

24. mars - 26. mars
9. juni - 11. juni
21. september - 24. september
28. september - 1. oktober

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.