Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Familiesamling i Sarpsborg 2019

Leserbrev fra Stine Frislid Nilsen.

Fredag 6. september startet en etterlengtet helg som mange små og store har gledet seg til i et helt år. Denne årlige helgen betyr mye for de som har deltatt før og ikke minst for de nye. Det å treffe likesinnede personer er noe vi ikke har mulighet til å gjøre så ofte, da vi er familier fra Finnmark i nord til Vest-Agder i sør. Derfor er denne samlingen utrolig viktig for alle. 

 

I år ble familiesamlingen holdt på Quality Hotell i Sarpsborg, dette fordi reiseveien er lett og man er i et område med masse aktiviteter og korte avstander. Og der er vi ikke vær- eller sesongavhengige. 

Vi ble invitert til å samles til felles lunsj for å få enda mer utbytte av helgen, og dette benyttet flere seg av. Senere møttes alle til felles middag for å starte samlingen. Og det tok ikke lang tid etter at middagen var spist før barna var godt i gang med leken. Det er utrolig godt og se at barna finner hverandre så fort og tar alle med seg, nye eller ikke. Alle skal med. Det var Disco Jump i trampolineparken rett ved hotellet, og det var virkelig riktig måte å få barna til å bli kjent på. Svetten rant og stemningen var på topp.  

På lørdag holdt Lisa Bjakrø et fantastisk foredrag for oss som jeg tror vi alle kjente oss veldig igjen i. Sjelden har jeg sett barna sitte så i ro og lytte, og hun traff oss alle i hjertet med å dele erfaringen fra hennes liv. Det var godt med fritid mellom samtaler og foredrag i løpet av helgen, så badeland og lekeland ble godt brukt. Men det som gledet mange barn og voksne var gratis popcorn og softis hele helgen, det glemmer vi ikke med det første. 

Camilla og Anniken fra NORILCOs Ungdom tok med seg ungdommene på bowling og laser world, og de hadde det kjempegøy. Det var siste året med familiesamling for mange av ungdommene, og det og få inn NORILCOs Ungdom på slike samlinger er utrolig viktig for de unge og foreldrene, at man lærer litt mer om hva som skjer videre når barna nå begynner å bli store. 

Vi hadde et par nye familier med oss i år, der en av familiene var på sin aller første familiesamling, og jeg har bedt de skrive noen ord om hva familiesamlingen betyr for dem. 

«Som ganske ferske familiemedlemmer av NORILCO så vi frem til årets familiesamling. Vi har kun hatt mulighet til å delta på en samling tidligere, Storsamlingen i 2018. Vi klarte å knytte noen kontakter på samlingen i 2018, men for oss var det vanskelig å finne de familiene som var i tilsvarende situasjon som oss. Minstemann i familien, som er den som gjør at vi er medlem av NORILCO, så frem til samlingen på nesten samme måte som han ser frem til pakkene på julaften. Han så frem til å møte den ene gutten han ble kjent med i fjor, og som vi har besøkt en gang i året som har vært.» 

 

Årets familiesamling startet fredag ettermiddag og ble avsluttet søndag formiddag. Mye av tiden var satt av til å snakke sammen, dele erfaringer, foredrag og informasjon om NORILCO. For oss som foreldre er det fint å møte andre foreldre og dele erfaringer om å hvordan man løser hverdagen, om forskjellig utstyr og rett og slett bli kjent med andre. Vår sønn har fått se at det er mange andre barn som er i tilsvarende situasjon som han, men viktigst av alt er det at han har blitt kjent med mange andre barn. At det er barn med stomi tror vi han knapt tenker på når de er sammen og leker og bader.» 

På årets samling deltok det rundt 55 personer fra ulike deler av landet. Vi håper at neste gang vi samles ser vi flere personer fra flere steder av landet. Samlingen er en nyttig arena for voksne og barn, man knytter kontakter og lærer av hverandre. Vi gleder oss allerede til neste samling. 

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.