Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Familiesamlingen 2011

Leserbrev fra Aslaug Lindstad

Familiesamling Bardøla Høyfjellshotell 25 - 28 august

I vakkert høstvær satte vi kursen mot Geilo og årets familiesamling siste helgen i august. Alle gledet vi oss stort til å hilse på gode Norilco venner igjen!

Vel fremme ble vi tatt godt i mot på Bardøla høyfjellshotell. Et lunt og koselig hotell midt på Geilo. Rommene var store og fine. Vi fikk tildelt en suite hvor veggpynten blant annet var skiene til Anette Bø og Martin Hole. Artig! Foreldregruppen ønsket oss vel kommen og alle familiene presenterte seg. Flere nye familier hadde kommet til i år også. Alltid hyggelig, og ikke minst spennende med nye fjes. Vi var hele 85 stykker denne helgen. Det tok ikke mange minuttene før barna fant hverandre og var i full prat og lek. Det lekes mye på kryss av aldre og alle tar vare på hverandre. Det varmer mitt mammahjerte å se at mine tre barn har fått så gode venner.

På kvelden ventet middag og en stor buffét med masse god mat. Barna fikk sin egen barnebuffét. Praten gikk lett rundt bordet og fort satte utover kvelden. Barna skravlet, lekte og danset til de stupte i seng. Fredag morgen våknet vi til delvis sol og oppholdsvær. Noe av det beste med å bo på hotell er frokosten. Og vi ble ikke skuffet denne gangen heller. Etter en lang frokost samlet vi oss til foredrag og gruppearbeid. Vi var så heldige å ha Ranveig Skuterud på tur, hun startet foreldregruppen i NORILCO for 40 år siden. Damen er en levende historiebok. Vi er så takknemlige for den jobben Ranveig har gjort for NORILCO, og for at hun fikk i gang foreldresamlinger. I løpet av formiddagen fikk vi besøk av to blide damer fra Dansac/ Hollister. Her kunne vi spørre om ting vi lurte på og fikk presentert stomiutstyr. Noe av det vi setter pris på er gruppearbeidene hvor vi får i oppgave å diskutere gitte temaer. Her kan man prate i timesvis. Man gjør seg opp mange tanker og meninger som mamma og pappa til et sykt barn.  Etter noen timer i felleskap gikk vi

hvert til vårt en liten stund. Det vil si, de fleste samlet seg i og ved bassenget. Vannlek er alltid en hit! Middagen på fredagen var som dagen før, buffèt. Mye god sjømat denne gangen. Etter middagen samlet vi oss og hadde en markering for Ranveig som har sluttet som sekretær i foreningen. Samtidig takket vi Marianne Michaelsen for hennes tiår lange innsats i foreldregruppen. Store, rosa og gode bløtkaker ble servert. Og nok en gang hadde vi spist oss propp mette.

Lørdagen kom og tur til Langedrag stod på programmet. Været var dessverre ikke på vår side. Det ble et vått møte med Langedrag denne dagen. Tåken hang tungt over oss så det var ikke stort vi fikk se. Lunsjen derimot var fantastisk god. Hjemmelaget lapskaus med flatbrød og tyttebær servert i en varm stue. Med frisk mot og mette mager gikk vi mot mating av elgene, ulver og gauper. Jeg må innrømme at vi takket for oss etter mating av elgene. Alt var gjennom gått, selv skifteklærne i sekken. Men mange ble med på flere aktiviteter i løpet av formiddagen!

Tilbake på hotellet var det igjen litt tid til bassengaktivitet før vi pyntet oss til kveldens festmiddag. Festmiddagen skuffet ikke. Vi voksne fikk servert tre herlige retter, mens barna foretrakk sin ”vanlige” buffèt.

Etter middagen hadde vi evaluering av helgen før vi igjen samlet oss til en siste skravlekveld. Søndagen grydde til dag og etter frokost var tiden kommet for å ta farvel. Tiden sammen går så fort og det er trist å skilles. Vi gleder oss til neste års samling.

Tusen takk Marianne, Guro og

Camilla for at dere lager så flotte samlinger!

Mange klemmer fra Familien Lindstad

v/Aslaug

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.