Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Familiesamlingen 2012

Leserbrev fra familien Husum

Årets familiesamling for stomiopererte barn ble arrangert helgen 23.-26. august. Familien Husum var med for andre gang. Her er Martin Husum (5) sine opplevelser fra langhelgen.

«Jeg skal på stomi-samling i dag», ropte 5 år gamle Martin, da han kom til barnehagen en torsdag i august. «Og jeg gleder meg kjempemasse!». «Stomi-samling? Hva er det?» spurte de andre barna undrende. Martin forklarte: «Som dere vet har jo jeg pose på magen, og det er det faktisk mange andre barn som har også fordi de har vært veldig syke. I dag skal jeg dra for å møte mange av de barna, og vi skal være sammen hele helga. Petter skal også være med. Og mamma, pappa og Bo», fortsatte Martin.

Tidlig på ettermiddagen kom mamma, pappa og storebror Bo kom for å hente Martin og tvillingbror Petter. Med Toy Story 3 på DVD satte familien Husum kursen mot Geilo i flott sommervær. Det ble en lang biltur syntes Martin. «Er det lenge til vi er framme?» spurte han mange ganger.

Etter nesten tre timer parkerte familien utenfor Bardøla høyfjellshotell på Geilo - samme sted som året før. Foreldregruppa sto klare i resepsjonen og ønsket alle hjertelig velkommen. Martin gledet seg mest til å leke på lekerommet, og løp av gårde med det samme familien hadde ankommet.  Martin og de andre barna ble overrasket da lekerommet var flyttet og blitt mye større enn sist. Med bordtennisbord, filmrom, fotballbord og de samme gamle putebyggeklossene ble barna fort varme i trøya.

For de litt større barna ble det løping i korridorene og hyppig heiskjøring. Det var nok ikke mange som kjedet seg. Ungdommene tok det nok litt mer med ro, men de fant fort tonen igjen, og kjedet seg neppe de heller.

Før middag torsdag samlet alle familiene seg på et av konferanserommene. Siden det var andre samling til Martins familie, var det flere nye barn og familier som vi ikke hadde sett før. Martin satt musestille på stolen sin og hørte på mens Siri, Camilla og Guro fra familiegruppa informerte litt om helgen. Etter en deilig middagsbuffet var det tid for presentasjon av familiene. Noen hadde faktisk reist helt fra Tromsø og Bardufoss!

Etterpå var det sosialt samvær til langt på kveld. Martin var helt utkjørt etter en lang dag, og han gikk litt tidlig til sengs den kvelden. Tidlig neste morgen våknet vi opp til deilig sensommervær. Etter en god frokost var det samling i familiegrupper og foredrag om kosthold. Foreldrene til Martin syntes det var fint å utveksle erfaringer med de andre foreldrene, både om sykdom, kosthold og stomiutstyr. Martin og de andre barna syns det var mye morsommere å løpe rundt på hotellet eller leke på lekerommet. «Jeg syns det var litt dumt at fotballbordet var opptatt», sa han.

En liten stund sto nemlig bartenderen og resepsjonisten og spilte fotball mot hverandre. Martin fikk beskjed om å flytte seg og gjorde som de sa, men syns det var litt merkelig at voksne mennesker lekte på lekerommet.

Etter en god lunsj med desserter og kaker var det bading i bassenget på hotellet. Både store og små koste seg i vannet. På ettermiddagen var det eget opplegg for de eldste barna – bowling og pizza sammen med to fra ungdomsgruppa. Ungdommene virket veldig fornøyde med opplegget da de kom tilbake. Senere på kvelden fik representantene fra ungdomsgruppa en liten gave som takk fra foreldregruppa. For resten av familiene var det middag og sosialt samvær som kvelden før. I likhet med de andre barna holdt Martin ut med hopp og sprell til sene kvelden, men til slutt sa han: «Nå tror jeg at jeg vil legge meg».

Lørdag etter frokost sto bussen klar til å ta oss til Tropicana badeland på Gol. Foreldrene til Martin hadde bestemt seg for å kjøre bil. «Men jeg vil jo kjøre buss!» forlangte Martin. Og det ville broren også. På Tropicana koste alle seg med bølger, sklier, vannstrøm og varme bobler. Høydepunktet var nok de store bølgene som enkelte sikkert kunne ønsket seg litt mer av. Martin syntes det var dumt at han ikke fikk badet i utendørsbassengene, mens de voksne syntes sikkert dette var helt greit. Det ble mange timer i vannet før vi omsider kom ut i det fine sommerværet. Til noens overraskelse og fornøyelse var det et arrangement med presisjonskjøring for sportsbiler på utsiden. Super underholdning før det var tid for lunsj på egen hånd og deretter retur til Geilo. Det ble tid til litt avslapning på rommene før kveldens høydepunkt; fireretters festmiddag for de voksne og variert barnebuffét til barna. Det ble sent for de fleste barn og voksne også den siste kvelden.

Søndag var det atter tid for avreise etter frokost. Martin syntes han hadde hatt en kjempefin helg sammen med de andre barna med stomi. Til neste år er vi der igjen, klare til å bli enda bedre kjent – og kanskje er det noen nye familier også? Takk til familiegruppa for fltt opplegg og arrangement. Vi gleder oss til neste år!

Hilsen Martin Husum (5) med familie

Petter (5), Bo (14), Harald og Anita

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

21. september - 24. september
22. september - 24. september
28. september - 1. oktober
5. oktober - 5. oktober
3. november - 5. november

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.