Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Familiesamlingen 2013

Leserbrev fra Monica Aasgaard

 

Første møtet

Det var torsdag ettermiddag den 12.-15. september. Vi ble tatt godt imot av lederne av familiegruppa og Quality Hotel i Sarpsborgs personale. I år var vi 87 påmeldte. De fleste hadde deltatt tidligere, men det var også noen nye fjes. Alle fik utdelt aktivitetsarmebånd som kunne disponeres i badeland og superland fritt hele helgen. De yngste fikk også en pose med overraskelser. Det tok ikke lang tid før barna fant hverandre og leken var i gang.

Super kveld

På kvelden, da de fleste hadde ankommet, hadde vi velkomstsamling. Siri, Camilla, Guro og Aslaug

informerte om helgen, og hver familie presenterte seg før vi gikk til middag. Barna fik egen buffét og vi voksne fik servert tre retters middag. Etter middagen var barna i superland hvor de lekte sammen og kunne benytte en 12 meter høy klatrevegg, lekelabyrint, stolpeklatrebane, minigolf og ballbinge. Her var det flere aktiviteter for både store og små barn. Vi voksne samlet oss i eget lokale for hyggelig sosialt samvær hvor praten gikk i ett til midnatt.

Vanskelig øvelse

Etter nydelig frokostbuffe gikk de yngste barna i superland med aktivitetsleder, mens de større barna kunne boltre seg i badelandet. Vi voksne samlet oss på et av konferanserommene for noe vi trodde skulle bli et foredrag om «Bli best på hverdagsmestring» med friskevernskonsulent Jorunn Mathisen. Det viste seg at det ikke var et foredrag som vi trodde, for her var det vi selv som skulle jobbe. Vi måtte bytte partner, ta på hverandre, gi varme og beskrive hverandre. Det ble mye fnising og usikker latter. Noen opplevde det greit mens det var langt utenfor komfortsonen for andre. Vi løste oppgaver enkeltvis som gikk på å bevisstgjøre egne følelser, og i grupper om hva som gir glede i hverdagen.

Voksenpraten

Lunsjen denne dagen bestod av pølser og hjemmelaget potetstappe for barna og nydelig laks til oss voksne. Etter lunsj var det satt av tid til badeland og superland. Barna utfoldet seg i det 2000 m2 store badelandet med sklier, strømkanal, boblebad og space bowlen. Noen voksene slappet av sammen i boblebadet i relax avdelingen og utvekslet også der sykdomserfaringer. Andre igjen valgte Harry-tur til Sverige.

Middagen bestod av buffét for både store og små - til de store barnas glede. Etter middagen var det

sosialt samvær, som kvelden før, med god mulighet for voksenprat, mens barna løp til og fra mellom de voksne og de forskjellige aktivitetene.

Gripende fortelling

Etter lørdag frokost fortalte Kristina Jeanette Mersland fra NORILCOS Ungdom sin pasienthistorie. En helt fantastisk historie fortalt av en åpen hjertelig Kristina som rørte de fleste av oss. Det var mange av oss som satt med tårer i øynene. Neste på programmet var to damer fra Boots apotek som holdt foredrag om RaMbAc posetrekk og belter. De hadde stand med stomiutstyr hvor vi kunne spørre om ting vi lurte på og få presentert det nyeste på markedet innen stomiutstyr. Videre ble vi delt inn i grupper etter barnas alder og reservoar/stomi type. Her skulle hver gruppe diskutere oppsatte temaer, dele erfaring og vise frem eget utstyr. Dette var veldig nyttig. De eldste barna var delt inn i to grupper. En jentegruppe hvor Kristina fra NU var med. I guttegruppa hjalp Bjarne fra NU til.

Læring

Etter lunsj hadde vi en morsom og annerledes dag i Inspiria Science Center hvor vi kunne lære og ha det gøy. Her var det mange fascinerende attraksjoner og mye utfordringer for kropp og hjerne. Her var barna i full aktivitet og hadde det moro sammen i kunnskapsløypa, planetariet, medie-laboratoriet og move and play hvor de fikk brukt alle sansene sine. Tilbake på hotellet var det tid for badeland for de som ønsket det før vi pyntet oss til festkvelden. Før middagen samlet vi oss for  evaluering av helgen.

Vemodig

De eldste barna i familiegruppen, som etterhvert skal over i NORILCOs Ungdom, var ute på eget arrangement med Kristina og Bjarne fra NU. Kvelden hadde vært helt herlig med bowling, pizza, latter og moro. Festmiddagen for oss andre bestod av stor buffét med masse god mat, og barna hadde egen barnebuffet. Stemningen var høy, men også litt vemodig. Familiesamlingene går så altfor fort. Resten av kvelden gikk med til hyggelig samvær hvor vi pratet og koste oss med masse  lørdagsgodteri og snacks. Søndagen var det pakking samt hjemreise etter frokost. Nok en familiesamling var over.

Takk alle NORILCO-venner for en hyggelig helg og mange gode samtaler.

Tusen takk Camilla, Guro, Siri og Aslaug for en helt fantastisk tur! Dere har gjort en kjempejobb.

Vi gleder oss allerede til neste år!

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

28. september - 1. oktober
5. oktober - 5. oktober
3. november - 5. november
10. november - 12. november

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.