Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Jonas (26) om da han fikk besøk

Jonas, med sjøen som bakgrunn

- Jeg fikk besøk mens jeg lå på sykehuset, bare noen dager før jeg fikk vite at jeg skulle gjennom operasjonen. 

Jeg var gjennom mange undersøkelser, og visste veldig lite om hva jeg gikk til. En sykepleier spurte meg om jeg ville møte en som hadde operasjonen som jeg kanskje skulle ha, så jeg kunne høre hvordan det er. Likepersonen fortalte meg om NORILCO og hvilke aktiviteter de har, og jeg fikk muligheten til å stille de spørsmålene jeg ville.

"Før operasjonen var jeg kjempestressa over alt dette jeg ikke visste, men etter at jeg snakket med likepersonen og fikk snakket om alt fra klær til sex og andre ting, ble jeg så betrygget! Enda tror jeg vi bare snakket sammen en halvtime."

Jeg har muligheten til å velge om jeg skal operere reservoar eller ikke, så det er spennende å høre hva andre har av problemstillinger knyttet til sin stomi. Før jeg ble operert hadde jeg bare én uke på meg til å lese meg opp på hva det var, og ut i fra det jeg leste om reservoar virket det veldig negativt i forhold til stomi. Men så møtte jeg en som har reservoar, og han syntes det fungerte kjempefint, så det var utrolig nyttig for meg å høre. Google kan ikke alltid hjelpe med svaret på detaljer man opplever i en hverdag med stomi eller reservoar, det er noe helt eget å møte noen som har erfart det på kroppen selv. Bare det å se med egne øyne hvor frisk man kan se ut og hvor lite en sånn operasjon kan bety i den store sammenhengen har betydd veldig mye for meg. 

Jeg tror mange kan ha glede av denne tjenesten. Det var fint å få en bekreftelse på at de tingene jeg opplevde i starten var vanlig, og at jeg fikk en kontaktperson jeg kunne kontakte hvis det var noe jeg lurte på. 

Ønsker du kontakt med en likeperson? Finn din lokale likepersonsleder, eller kontakt oss på post@norilco.no 
Du kan også ringe oss på vår likepersonstelefon 02013, tast 2.

Vil du bli likeperson? Søk på årets likepersonskurs. 

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.