Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Invitasjon til likepersonskurs 2021

Likepersonskurset i 2021 er utsatt og fullbooket. Mer informasjon om ny dato kommer fortløpende. 

NORILCO baserer seg på en grunntanke om at personer som har tilpasset seg en vanskelig og tidligere ukjent hverdag har gjort erfaringer som kan være til hjelp for andre som står foran en lignende situasjon. Dette gjelder uansett alder, kjønn eller geografisk tilknytning, om du har stomi, reservoar eller mage- og tarmkreft, eller om du er pårørende til noen med nevnte utfordringer. Alle kan vi ha godt av å få snakke med noen som har vært igjennom noe lignende! 

NORILCOs likepersonstjeneste består av over 220 likepersoner i hele landet fordelt på 22 distriktsavdelinger som vi er stolte av å kunne si at gjør en fantastisk god og ikke minst viktig innsats for vår målgruppe i hele landet.

Nå har vi gleden av å invitere nye likepersoner til likepersonskurs på Gardermoen for å lære om kommunikasjon, typiske problemstillinger for vår medlemsmasse, og likepersonsarbeidet i NORILCO. Etter kurset skal du selv, i samarbeid med din likepersonsleder, bedømme om dette er noe for deg, om du vil vente noen år, eller om du ikke ønsker å bli likeperson likevel. Alle som ønsker å bli likepersoner i NORILCO må gå noen opplærlingsbesøk sammen med en erfaren likeperson før de offisielt godkjennes som likepersoner og kan gå på besøk alene.

Kurset arrangeres i tråd med FHIs råd om smittevern. Deltakerne anbefales å bruke egen bil i stedet for kollektivt der det er mulig. 
Vi ser ikke for oss at dette kurset vil la seg gjennomføre digitalt, slik at om smittevern forhindrer oss fra å arrangere kurset, vil kurset bli utsatt. 

Hvor: Quality Airport Hotel Gardermoen 
Når: Utsatt til høsten 2021  

Kriterier for å delta på NORILCOs likepersonskurs:

 • Søker må være medlem av NORILCO (eller evt. en annen pasientforening), eller bli medlem.
 • Søker må enten ha/ha hatt mage-/tarmkreft, stomi eller reservoar, eller være pårørende til en med nevnte punkter. (eller i målgruppen for andre pasientforeninger) 
 • Søker må ikke selv ha store uløste problemer, og det anbefales at det er minst halvannet år siden sist behandling eller operasjon (gjelder ikke pårørende)
 • Søker bør være fylt 18 år
 • Alle deltakere må ha gyldig reise- og avbestillingsforsikring.

PROGRAM FOR HELGEN

På kurset vil følgende tema bli tatt opp:

 • presentasjon av foreningen og relevante institusjoner
 • vanlige problemstillinger hos pasientene våre
 • å møte mennesker i krise
 • samtaleteknikk
 • å håndtere vanskelige samtaleemner
 • å sette egne grenser
 • taushetsplikt
 • veien videre: godkjenningsprosessen, oppfølging og veiledning

Vi legger opp til et kurs der deltakerne aktiviseres gjennom gruppearbeid, diskusjoner og rollespill, i tillegg har vi avtale med en ekstern foredragsholder, Torunn Meyer, som skal komme og snakke om kommunikasjon med mennesker i krise. 

Det blir avholdt en likepersonsledersamling for alle likepersonsledere i NORILCO parallelt med likepersonskurset. 

EGENANDELER

1000 kr per deltaker (Betales av deltakerens distriktsavdeling). Egenandelen dekker både reise og opphold til samlingen. 

Deltakere fra andre foreninger må dekke kost og losji, og betaler en egenandel på 7000 kr + reiseutgifter (betales av deltakerens forening). 

Kurset skulle opprinnelig avholdes i mars, men ble utsatt. De som allerede har søkt innen den opprinnelige søknadsfristen trenger ikke å søke på nytt. Det er selvfølgelig mulig å trekke sin søknad om den nye datoen ikke passer for deg, eller du av andre grunner ikke kan delta likevel.

Alle søkere bør ha avklart sin påmelding med sin likepersonsleder før de søker. Alle søkere får svar på om de har fått plass på kurset innen 18. mai. Det opprettes venteliste ved for mange påmeldinger. Det er ingen fastsatt begrensning på hvor mange som kan delta fra hver distriktsavdeling, men kurset har et begrenset antall plasser. 

Alle søkere fra NORILCO som ikke har avtalt sin påmelding med likepersonsleder skal bli kontaktet av sin lokale likepersonsleder før kurset. 
Nærmere praktisk informasjon og program sendes ut til alle påmeldte sammen med denne bekreftelsen.

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.