Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Bli kjent med styret i NORILCOs Ungdom 2018-2020!

Styret i NORILCOs Undom oppfordrer andre ungdommer til å ta kontakt på likepersonstelefonen. Det er flere unge likepersoner som gjerne slår av en prat om man måtte ønske eller ha behov for det.

NU består av alle NORILCOs medlemmer fra det kalenderåret de fyller 15 år, til og med det kalenderåret de fyller 35 år.

Det er per i dag 307 medlemmer i ungdomsgruppen. I 2019 ble det innmeldt 67 nye medlemmer, så det kommer stadig til nye medlemmer i ungdomsgruppen.

NORILCOs Ungdom arrangerer både sentrale og lokale arrangementer. Men grunnet disse tider vi er inne i nå, så er arrangementer satt på vent. Det er mindre aktivitet rundt omkring i landet, og vi må ta flere forholdsregler enn før, både i arbeid- og hverdagslivet. Mindre aktivitet betyr ikke at det er ingen aktivitet. Trenger du noen å snakke med, eller ønsker å slå av en prat, så ikke nøl med å ta kontakt gjennom NORILCO sin likepersonstelefon. Det er flere unge likepersoner som gjerne slår av en prat om man måtte ønske eller ha behov for det. Vi håper det står fint til med alle sammen, og vi gleder oss til å sette i gang med arrangementer igjen så fort det åpner seg muligheter for det. Ta gjerne kontakt med oss om det er noe dere måtte lure på.

I dette bidraget fra oss skal dere få bli bedre kjent med styremedlemmene i NORILCOs Ungdom. Her forteller vi litt om oss selv og vår bakgrunn for medlemskapet i NORILCO, og våre styreverv.

Anikken Norhaug, 25 år, bor i Drammen

Anikken Norhaug, arrangementsanvsarlig

Bakgrunn for styrevervet?
Første og andre gangen jeg ble spurt om å sitte i styret takket jeg pent nei. Jeg var så redd for å ikke strekke til. Hvordan kunne jeg uten noe erfaring innen organisasjonsarbeid være en ressurs? Men vet dere hva? Da jeg takket ja fire år senere, fant jeg ut at det er hverken skummelt eller vanskelig å være i et styre. All erfaring (måtte det være i organisasjonsarbeid eller livet generelt) er god erfaring. Vi kan sammen bli gode og utrette noe. Det er selvfølgelig ganger det kan være litt utfordrende, men det er derfor vi ikke sitter i et styre alene.

Når ble du medlem av NORILCO, hva betyr NU/NORILCO for deg?
Jeg har vært medlem av NORILCO siden jeg var 14 år. Min første leir var med familiegruppen det året. Siden den gang har jeg vært med på alle leirene med ungdomsgruppen med unntak av ett år. Og det har gitt meg så utrolig mye. Det gir meg opplevelser som jeg ellers ikke hadde hatt mulighet til, det gir meg styrke til å fortsette å være åpen om mine utfordringer, det gir meg glede, gode venner, godt samhold, mestringsfølelse og trygghet.

Er du likeperson?
Jeg er snart offisielt likeperson. Dette er noe jeg ser frem til å bli, slik at jeg kan bidra med å ufarliggjøre livet med stomi. Livet med stomi betyr ikke at livet ditt stopper opp. Det kan gi noen begrensninger, men for min del sitter ofte begrensningene i hodet. Det handler ofte bare om å være kreativ. Sammen kan vi bli tryggere i vår hverdag, og vi kan lære av hverandre. Som likeperson får jeg en god mulighet til å vise at vi ikke er alene.

"

- Første og andre gangen jeg ble spurt om å sitte i styret takket jeg pent nei. Jeg var så redd for å ikke strekke til. Hvordan kunne jeg uten noe erfaring innen organisasjonsarbeid være en ressurs?

"

Glenn Nevland, 28 år, bor i Rogaland

Glenn Nevland, arrangementsansvarlig

Bakgrunn for styrevervet?
Det er et verv hvor du kan bidra og påvirke veldig mye. Man lærer utrolig mye om styre- og organisasjonsarbeid, samt hvordan man arrangerer turer. Dette er spennende og givende, og det er en veldig fin erfaring å ta med seg videre.

Når ble du medlem av NORILCO, hva betyr NU/NORILCO for deg?
Jeg er ikke operert selv, og ble medlem da jeg ble sammen med Camilla. Jeg ble medlem for å bli en del av det samholdet som jeg så Camilla hadde og har med NORILCO og NORILCOs Ungdom. Man treffer mennesker man har kontakt med også utenom organisasjonen, og man får venner for livet.

Er du likeperson?
Jeg valgte å bli likeperson for jeg synes det er viktig at også pårørende, spesielt da nærmeste familie og venner kan ha noen i samme situasjon å snakke med. Det er heller ikke så mange pårørende som er likepersoner, og jeg vil gjerne bidra med å snakke med andre pårørende som har behov for det.

"

- Jeg synes det er viktig at også pårørende, spesielt nærmeste familie og venner kan ha noen i samme situasjon å snakke med.

"

Ellinor Gustafsson, 31 år, bor i Trondheim

Ellinor Gustafsson, styremedlem

Bakgrunn for styrevervet?

I 2018 ble jeg styremedlem i NORILCOs Ungdom. Gjennom vervet mitt håper jeg å kunne bidra til at andre får den samme gode opplevelsen.

Når ble du medlem av NORILCO, hva betyr NU/NORILCO for deg?

Selv har jeg både uro- og ileostomi, og har vært medlem i NU siden jeg ble operert for over 10 år siden. NU har gitt meg veldig mye positivt i form av flotte opplevelser, gode venner, ny kunnskap og en mulighet til erfaringsutveksling med likesinnede.

Er du likeperson?

Nei, ikke enda, men planen er å gjennomføre likepersonskurset når det blir mulighet for det.
Ved å bli likeperson ønsker jeg å bidra med egenerfaring, kunnskap og støtte til dem som trenger det.

Kristine Johannessen, 21 år, Bor i Fetsund

Kristine Johannessen, styremedlem

Bakgrunn for styrevervet?
Jeg valgte å si ja da jeg ble spurt om å sitte i styret i NU fordi jeg har vært medlem av NORILCO helt siden jeg var liten. Det virket også veldig spennende. Det er jo en helt fantastisk gjeng som man blir veldig glad i. Man får venner for livet.

Når ble du medlem av NORILCO, hva betyr NU/NORILCO for deg?
NORILCOs Ungdom betyr mye, fordi det er der jeg møter andre i samme situasjon som meg.
Er du likeperson?
Jeg er snart offisielt likeperson. Noe jeg gleder meg til, det fordi da kan jeg bidra med egenerfaring og støtte de som trenger det. Jeg hadde også hørt bare positivt om det å være likeperson, så det virket veldig spennende.

Johanna Sverrisdottir, 29 år, bur i Bergen
Varamedlem

Bakgrunn for styrevervet?
Eg ønska å stille i styret i NU fordi eg syns NU gjer ein viktig jobb og er eit viktig tilbod og fellesskap for unge som eg ønska å vere med å bidra til. Har hatt ein del styreverv tidlegare i andre organisasjonar og i lokale ungdomsgrupper og syns det er kjekt og viktig.
Når ble du medlem av NORILCO, hva betyr NU/NORILCO for deg?
 Eg har vore medlem sidan det blei bestemt at eg skulle få kontinent urostomi i 2012. Eg blei verva og nesten overtalt til å vere med av min likeperson, og har sidan blitt lokka med på både lokale og nasjonale leirar og turar, og fått mange nye og gode venner og kjente.
Er du likeperson?
Eg er likeperson og er med og reiser på besøk på sjukehuset i Bergen og tar imot telefonar. For meg var det så utruleg viktig å ha kontakt med likeperson og den personen har vore ein uvurderleg støtte både før og etter eg fekk min kontinente urostomi, med tips og triks og gode erfaringar om at livet kan bli bra med stomi eller reservoar. Etter kvart ønskja eg sjølv å bli likeperson og vere med å støtte andre i ein stor omveltning i livet, som det kan vere å få stomi eller reservoar.

"

- For meg var det så utruleg viktig å ha kontakt med likeperson og den personen har vore ein uvurderleg støtte både før og etter eg fekk min kontinente urostomi.

"

Jonas Fuglseth, 31 år, bor i Trondheim

Jonas Fuglseth, nestleder

Bakgrunn for styrevervet?
Valgte å melde meg som nestleder da jeg var nysgjerrig på lederarbeid men var uerfaren, og hadde akkurat startet i full jobb.

Når ble du medlem av NORILCO, hva betyr NU/NORILCO for deg?
Jeg ble med av NORILCO i 2014 like etter at jeg fikk stomi etter ulcerøs kolitt. For meg var det fantastisk å være sammen med andre i samme situasjon, som gjorde overgangen til livet med stomi lettere.
Er du likeperson?
Jeg er likeperson fordi jeg ønsket å lære mer om relevante diagnoser og være en støtte for andre i en krevende situasjon. Ønsker å oppfordre de som er nysgjerrige på styrearbeid å melde seg som kandidat til styreverv.

Camilla Tjessem, 26 år, bor i Rogaland

Camilla Tjessem, styreleder

Bakgrunn for styrevervet?
Jeg ble styremedlem i NORILCOs Ungdom for snart 6 år siden, og takket ja til å ta på meg vervet som leder for ca. 2 år siden. Dette for at jeg synes det virket spennende og ikke minst givende. Jeg har lært mye om organisasjonsarbeid, og fått mye god og verdifull erfaring som jeg kan ta med meg videre. Man får også venner for livet gjennom NORILCOs Ungdom. Anbefaler dem som ønsker å lære mer om organisasjonsarbeid, eller som kjenner de har lyst å bidra, til å ta steget og bli med i NU-styret.

Når ble du medlem av NORILCO, hva betyr NU/NORILCO for deg?
Jeg har vært medlem av NORILCO så å si hele mitt liv. Ble født i oktober året 1993, ble meldt inn i januar 1994. NORILCO betyr veldig mye for meg. Min familie og jeg har vært aktive medlemmer siden jeg var liten. Vi deltok på familiesamlinger, videre deltok jeg på juniorsamlinger (som vi hadde før) og så gikk det videre til ungdomssamlinger som medlem av NU. NORILCO og ikke minst NORILCOs Ungdom har for meg ufarliggjort det å ha diagnoser og stomiposer på magen. Jeg har fått oppleve utrolig mye spennende og gøy som jeg ikke hadde fått gjort uten NORILCO. Ikke minst har jeg fått venner for livet, og blitt kjent med mennesker som forstår hva det vil si å leve med en stomipose eller to på magen.

Er du likeperson?
Ja, jeg ble likeperson for noen år siden. Bakgrunnen for at jeg ønsket å bli det, er at jeg vet hvor viktig det er å møte andre i samme situasjon, og jeg ønsket å være med og bidra med det. Det å møte likesinnede, og ha noen å snakke med som forstår hva man går igjennom er for mange veldig viktig.

"

- Jeg har lært mye om organisasjonsarbeid, og fått mye god og verdifull erfaring som jeg kan ta med meg videre. Man får også venner for livet gjennom NORILCOs Ungdom. Anbefaler dem som ønsker å lære mer om organisasjonsarbeid, eller som kjenner de har lyst å bidra, til å ta steget og bli med i NU-styret.

"

Saken ble første gang publisert i NORILCO Nytt 3/20

Medlemskap

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

Om Covid-19 situasjonen

Amgen
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.