Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Frifond

Alt du trenger å vite om LNU sin tilskuddsordning: Frifond Organisasjon

NORILCO søker hvert år gjennom ordningen Frifond Organisasjon fra Landsrådet for Norges Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU).

NORILCO mottar mellom 70 000-120 000 kr fra Frifond hvert år, som fordeles uavkortet til alle aktive ungdomslag i foreningen. Vanligvis skjer tildelingen i august.

Alle Frifondsmidler må brukes opp innen 31. desember året etter tilskuddsåret, men man kan ikke motta nye midler før alle tidligere Frifondsmidler er brukt opp, så i praksis må midlene brukes opp i løpet av første halvår, året etter tilskuddsåret for at man skal motta nye midler til ordinær tid året etter. 

I 2021 har sekretariatet tatt over regnskapsføringen til lokale ungdomslag, og har dermed til en hver tid innsyn i nettbanken, og kan se hvorvidt frifondsmidlene er brukt opp eller ikke. 

Alle aktive lokale ungdomslag mottar støtte ut i fra rapportert aktivitet året før tildelingen, etter følgende fordelingsnøkkel, som vedtas på Ungdomskonferansen:

Grunnbeløp: 5000 kr (gis til alle aktive LUL). Resten av tildelingen fordeles etter følgende variabler og vekting: 

  • Medlemstall: 15 %
  • Rekruttering: 10 %
  • Ant. aktiviteter: 20 % 
  • Gjennomsnittlig oppmøte: 30 %
  • Geografi: 25 %

Vanligvis mottar hvert lokallag mellom 10 000 og 25 000 kr i Frifondsmidler hvert år. 

I tillegg kan man søke om oppstartsmidler dersom noen ønsker å starte opp et nytt LUL. Da sender lokallaget inn årsmøteprotokoll med hvem som sitter i styret, og et tentativt budsjett med aktivitetsplan, som viser hva lokallaget kan tenke seg å bruke penger på i løpet av året. Oppstartsmidlenes størrelse vedtas av NU-styret og er som regel 10 000 kr, men kan justeres opp eller ned ut ifra lokallagets planer. 

Geografi-prinsippet er fast, mens de andre variablene hentes ut fra lokallagets årsmelding. Årsmeldingen må leveres med et vedlagt bilde fra noe Frifondsmidlene har gått til, som vi rapporterer videre til Frifond. Husk å presisere i årsmeldingen dersom noen av midlene deres er brukt på ting som Frifondsmidlene ikke kan brukes til: Støtte skal ikke brukes til lønn, innsamlingsaktivitet, for å bygge egenkapital, utenfor Norge eller på ulovlige rusmidler, alkohol og tobakk. Les mer om hvordan du fyller ut årsmelding og last ned mal her: https://www.norilco.no/ungdom/informasjon-til-frivillige/aarsmelding2 

Les NORILCOs Ungdom sine interne retningslinjer for Frifond her: 

Les LNU sine retningslinjer for Frifond organisasjon her: https://www.lnu.no/stotteordninger/frifond/frifond-organisasjon/retningslinjer/ 

Som dokumentasjon til Frifond er NORILCO Sentralt pliktig å ha følgende klart til kontroller:

- signert årsmøteprotokoll fra alle lokallag og distriktsavdelinger som har flere enn 5 betalende medlemmer under 26 år, og som har hatt minst én medlemsrettet aktivitet i løpet av året i tillegg til årsmøtet. 
- signert årsmelding med tilhørende bilde fra alle lokallag som har mottatt støtte som viser hva frifondsmidlene er brukt på. 
- signert regnskap fra alle lokallag som har mottatt støtte, der det kommer tydelig frem hva som er frifondsmidler, og hvor mye av disse som er brukt opp. 
- medlemsliste over alle tellende medlemmer under 26 år
- dokumentasjon (OCR-filer) på at alle tellende medlemmer har betalt kontingent
- tilskuddsbrev og kontoutskrift som viser hvor mye støtte som er gitt til hvilke lokallag. 

For spørsmål til Frifondsordningen eller rapportering, kontakt ungdom@norilco.no 

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

9. juni - 11. juni
21. september - 24. september
28. september - 1. oktober

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.