Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Lagringsområder

Hvilke lagringsområder finnes? Hva skal lagres hvor?

Alle lokale ungdomslag har en egen Microsoft-bruker i NORILCO, for eksempel nunordland@norilco.no

Gjennom denne kontoen har dere tilgang til en rekke funksjoner, lagringsskyer og online-programmer i Microsoft Office365, som blir nyttige i deres frivillige verv. 

Ingen dokumenter tilknyttet NORILCO skal under noen omstendigheter lagres stasjonært på en enhet, eller i andre skyløsninger enn de som er tilknyttet kontoen deres. 

SharePoint

SharePoint er et skybasert (online) lagringssystem som lar deg lagre ting online knyttet til e-postkontoen, uavhengig av hvilken enhet du logger på med. I SharePoint har dere tilgang til et eget område som heter "Distriktsavdelingenes fellesområde", som både dere, NORILCOs distriktsavdelinger og sekretariatet har tilgang til. På dette området vil du finne både skjemaer, maler og andre dokumenter til inspirasjon, i tillegg til deres egen mappe som dere deler bare med sekretariatet, som ligger under "Fildelingsmappe avdelinger" og "NORILCOs Ungdom".

I denne mappen skal det i utgangspunktet kun lagres to ting:

1. dokumenter som inneholder personopplysninger (for eksempel medlemslister)

2. regnskapet, bilag og kontoutskrifter

Dersom dere for eksempel ønsker en medlemsliste tilsendt fra sekretariatet, kan det ikke sendes over e-post fordi det inneholder personsensitiv informasjon. Derfor laster sekretariatet i stedet listen opp i denne fildelingsmappen, der dere kan se den og bruke den, før dere sletter den etter bruk. Medlemslister er ferskvare, og dere må alltid be om en ny og oppdatert liste før dere skal sende ut noe til medlemmene, og kontakte sekretariatet for å oppdatere endringer i medlemslisten. 

OneDrive

OneDrive er også et skybasert (online) lagringssystem på samme måte som SharePoint, men dette er et område som bare dere, og ingen andre, har innsyn i. Her skal alle deres interne dokumenter lagres, gjerne i et system som er lett å orientere seg i for styrene som kommer etter dere. Lagringssystemet følger nemlig kontoen deres, og vil gå i arv fra styre til styre fremover.

Vi anbefaler å lage et mappesystem som for eksempel: 

1. Styrearbeid

  • referat fra styremøter
  • kontaktinformasjon til styret
  • taushetserklæringer

2. Aktiviteter

  • invitasjoner, evalueringer, avtaler, deltakerlister (slettes eller anonymiseres etter bruk) og artikler til medlemsblad

3. Søknader om støtte

4. Årsmøter og protokoller

  • innkalling til årsmøte
  • protokoll fra årsmøte

5. Årsmeldinger

6. Regnskap 

7. Nyttige kontaktpersoner og samarbeidspartnere

8. Innlogging- og oppstartsinformasjon til nytt styre

9. Bilder (husk å be om tillatelse før dere tar bilder, og informer om hva bildene skal eller kan brukes til) 

Årsmelding, Regnskap og Årsmøteprotokoll skal godkjennes, signeres, lagres som PDF her, og oversendes sekretariatet innen 15. april hvert år. Selve regnskapsdokumentet med underbilag lagres som nevnt over i SharePoint-mappen. 

Hvorfor bli medlem

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

8. september - 11. september
16. september - 18. september
21. oktober - 23. oktober

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.