Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

NUs arbeid inn i 2020

Styret i NORILCOs Ungdom oppdaterer dere på hva som er blitt gjennomført i 2019, og hva som skal jobbes videre med i 2020

På ungdomskonferansen 2018 ble det vedtatt et arbeidsprogram for perioden 2018-2020 som NU styret jobber etter.

I 2019 arrangerte vi vinterleir, og når dette bladet er i posten hos deg, har vi arrangert vinterleiren for 2020. Du kan lese mer om den vinterleiren i neste utgave av NORILCO Nytt. Til høsten er det igjen tid for ungdomskonferansen som vi har annenhvert år, hvor det blant annet er duket for gjennomgang av arbeidsprogram for perioden, og for valg av nytt styre.

Fremtidige aktiviteter

Vi er setter stor pris på muligheten til å arrangere en stor og innholdsrik vinterleir. Plassene på vinterleiren blir som regel fyllt opp, og vi er glade for gode tilbakemeldinger på arrangementet. På grunn av økonomiske årsaker måtte vi for noen år siden slutte å arrangere sommerleir, men det tilstrebes alltid å gi et godt tilbud til våre medlemmer. I samarbeid med sekretariatet jobber NORILCOs Ungdom alltid med å søke støtte fra ExtraStiftelsen til andre aktiviteter. Blant annet for å kunne arrangere sommerleir igjen. Det er dessverre ikke alltid disse søknadene går igjennom, og vi har ikke trukket det lengste strået for å få innvilget noe fra Extrastiftelsen i denne perioden. Vi gir ikke opp muligheten for å søke støtte, og dette jobbes videre med.

Lokale ungdomslag

Det er et stort ønske om å få opprettholde, og få flere aktive ungdommer i NU. Vi har nå fire lokale ungdomslag; NU Bergen, NU Oslo, NU Sør-Vest og NU Nordland. Hvert lokale ungdomslag har sin kontaktperson i hovedstyret i NORILCOs Ungdom. Dette for å opprettholde god dialog og et godt samarbeid. NORILCOs Ungdom har bare vinterleir som sin faste aktivitet hvert år, men de lokale ungdomslagene tilbyr også aktiviteter for ungdommene lokalt. Dette øker medlemstilbudet, og gjør at ungdommer får mulighet til å treffes både sentralt og lokalt. Vårt ønske er å opprettholde de lokale ungdomslagene, og da er vi avhengig av aktive ungdommer. Skulle det være noen ungdommer der ute som skulle ønske å starte et lokalt ungdomslag der man bor, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Styret i NORILCOs Ungdom jobber for at hver distriktsavdeling skal ha sin egen ungdomskontakt. Vi er ikke helt i mål med ungdomskontakter, så dette blir et stort fokusområde i den siste delen av styreperioden.

Forenkling av oppgaver

For å gjøre det lettere å opprette og drive et lokalt ungdomslag jobber styret med å forenkle rapporteringsdokumenter og økonomistyring. I tillegg lager styret en guide for oppstart og drift av lokale ungdomslag. Vi satser på å ha denne klar til ungdomskonferansen til høsten. Tid er en mangelvare, og derfor ønsker vi å hjelpe de lokale ungdomslagene slik at det forhåpentligvis kan bli lettere å drive og gjennomføre aktiviteter lokalt.

Vi har enda en vei å gå for å kunne tilby opplæring i organisasjonsforståelse for NU sine tillitsvalgte. For å forsøke å dekke dette behovet noe, har vi hatt et prøveprosjekt hvor det er kjørt digital opplæring i form av video på Facebookgruppen for våre tillitsvalgte. Det kom gode tilbakemeldinger i etterkant av dette, og derfor er det et ønske om at vi fortsetter med det. Det jobbes for å kunne tilby våre tillitsvalgte opplæring og oppfølgning. For å kunne gjøre dette er vi avhengig av pengestøtte, og ikke minst å sette av tid. Vi ser på muligheten til å gjennomføre dette i sammenheng med andre sentrale arrangement med tiden.

Økte medlemstall

Som det ble skrevet om i forrige medlemsblad, har medlemstallet økt betraktelig. En økning i medlemstall ble satt som et satsningsområde i arbeidsprogrammet, så det er gledelig at jeg kan skrive at dette har vi klart å gjennomføre. Det skulle også satses på å bli mer synlig i det nasjonale mediabildet. Her har vi enda mange muligheter, men styret har hatt fokus på å bruke Instagram og Facebookgruppen mer aktivt, samt samarbeid med Tarmbanden på snapchat. Dette har gitt NORILCOs Ungdom muligheten til å nå ut til flere. Et annet mål som styret har er å bidra med flere artikler til NORILCO Nytt og nettsidene. Det er gjerne flere av dere som har fått med dere at det den siste tiden har vært et bidrag fra NORILCOs Ungdom i hvert NORILCO Nytt? Det er vi fornøyde med kunne bidra til. Er det noe dere ønsker at vi i NORILCOs Ungdom skal skrive om? Kom gjerne med innspill til oss.

Vi kan med stolthet si at ungdommene er synlige og aktive i hovedorganisasjonen. Dette i form av at det er flere ungdommer som deltar på NORILCO sine sentrale arrangementer. Det er både rekruttert flere unge likepersoner, men vi ser også at det er flere unge som er aktive inn i styrene til distriktsavdelingene, og ikke minst er med og har en stemme under representantskapsmøtet. Så til dere ungdommer der ute, fortsett med det. Det er vi unge som er NORILCOs fremtiden, og derfor er det svært viktig at ungdommene er med og bidrar inn i hovedorganisasjonen.

Jeg som leder av NORILCOs Ungdom er stolt og kry over den flotte ungdomsgruppen vi har. Jeg har sjelden møtt en så inkluderende, god gjeng som NORILCOs Ungdom er. Jeg ønsker å benytte muligheten til å si til nye medlemmer av NORILCOs Ungdom der ute; ta steget og bli med på aktiviteter lokalt eller sentralt. Du kommer ikke til å angre. I NORILCOs Ungdom skapes venner for livet.

Samarbeid

Vi samarbeider også med Unge Funksjonshemmede, og jobber for å opprettholde kontakten og samarbeidet med de internasjonale ungdomsorganisasjonene. Under vinterleiren 2019 deltok flere internasjonale deltakere, og NU har deltatt på EOA som er et internasjonalt arrangement. På vinterleiren 2020 ble det dessverre ikke mulig for internasjonale deltakere til å delta, men vi fortsetter med å holde dialogen med dem. 

Jeg kan si på vegne av NORILCOs Ungdomsstyre at vi er så langt fornøyde med hva vi har klart å gjennomføre. Det er gøy å se at tiltakene som er gjort til nå gir resultater, og det er dere medlemmer som gir oss i styret ekstra guts til å gjennomføre både aktiviteter og sette i gang tiltak for å kunne gi dere gode tilbud. Vi har enda en vei å gå for å nå våre mål og gjennomføre arbeidsprogrammet for perioden, men vi er på god vei. Jeg vil si takk til styret i NORILCOs Ungdom, de lokale ungdomslagene og til dere andre tillitsvalgte som setter av tid og gjør en kjempegod innsats for NORILCOs Ungdom.

Dette ble en kort oppsummering av hva vi har jobbet med, og hva som gjenstår for perioden. Ønsker du å se arbeidsprogrammet til NORILCOs Ungdom for perioden 2018-2020? Gå innpå NORILCO sine nettsider. Der finner du dokumentet under ungdom og styringsdokumenter. Skulle du lure på noe, så ikke nøl med å ta kontakt med oss i styret i NORILCOs Ungdom.

På vegne av styret i NORILCOs Ungdom, Leder Camilla Tjessem

Saken ble første gang publisert i NORILCO Nytt 1/20

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

16. januar - 16. januar
1. februar - 4. februar
9. februar - 11. februar
13. februar - 13. februar

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.