Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Kongens fortjenestemedalje til Arne Hallvard Holte

Alle som får Kongens fortjenestemedalje blir sammen med en ledsager invitert til slottet. Foto: Gro Holte

Det er med stor stolthet vi har mottatt meldingen om at Arne Hallvard Holte er tildelt Kongens Fortjenestemedalje

NORILCO avdeling Vest-Agder og SSK Oddersjaa har gått sammen om å foreslå Arne Holte for tildeling av Kongens Fortjenestemedalje. Det er med stor stolthet og glede vi mottok bekreftelse på utmerkelsen. Følgende begrunnelse ble utarbeidet av Arne Håland (NORILCO avdeling Vest-Agder) og Tor Mjaaland  (Oddersjaa) som dannet grunnlaget for denne fortjente utmerkelsen.

Aktivt medmenneske og pådriver

I NORILCO har han vært lokal leder så å si sammenhengende siden 1978. Han har hatt styreverv i NORILCO sentralt og ble valgt til president i The European Ostomy Association fra 2004 til 2011. Han har også vært medlem av Coordinator Commitee i The The International Ostomy Association.
I en periode var han leder for brukerrepresentantene ved Rikshospitalet. Siden 1976 har han vært aktiv i likepersontjenesten, et tilbud til personer med stomi og deres pårørende.
Arbeidet i NORILCO har ført ham videre inn i arbeidet i Kreftforeningen. Han er aktiv leder for Kreftforeningens ukentlige turer og deltar i en rekke prosjekter i regi av Kreftforeningen.
Arne Holte er både lokalt og nasjonalt æresmedlem i NORILCO.

Ja-menneske 

I Oddersjaa har Arne  vært formann i klubben, leder for Orienteringsutvalget og leder for et av Nordens største orienteringsarrangementer, Sørlandsgaloppen, hele fire ganger.
Han har hele tiden vært aktiv utøver i orientering og langrenn og deltar fortsatt i en alder av 75 år i internasjonale Triathlon-løp.

De ti siste årene har Arne gjort en stor jobb for Løypeutvalget i Oddersjaa. De nedlegger hundrevis av dugnadstimer hvert år for å legge forholdene til rette for at at byens befolkning skal komme ut på tur. Har har vært hovedansvarlig for utgivelsen av to turbøker med turtips til folk i Kristiansand og omegn. Disse er til sammen solgt i mer enn 5000 eksemplarer. Han har tatt initiativ til å sette opp 50 karttavler i Bymarka og ledet arbeidet. Nå skal stier og veier i Bymarka merkes med mer enn 100 skilt slik at folk lettere finner frem. Arne er ansvarlig også for dette.

Jevnlig arrangerer han pensjonisttreff for seniorene i Oddersjaa sammen med sin kone Edel som støtter ham i det store arbeidet han legger ned for andre mennesker.
Arne er et Ja-Menneske, det er aldri nei i hans munn. Han er løsningsorientert og kreativ, blid og omgjengelig.
Arne Holte ble allerede i 2017 tildelt Kristiansand kommunes Frivillighetspris, et bevis på hans innsats for andre mennesker. I både Oddersjaa og NORILCO har han vært et svært aktivt medlem i en årrekke. For folkehelsen i Kristiansand har Arne gjort og gjør fortsatt et anselig arbeid, og han har ingen planer om å gi seg riktig ennå.

Hvorfor bli medlem

Du blir en del av et inkluderende og trygt sosialt miljø, hvor du kan snakke fritt og bli møtt med forståelse og aksept for den du er.

Helsepersonell: Kontakt oss

Bli medlem

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, når vi lagrer dem, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Personvern

Oversikt over kommende sentrale tilbud og aktiviteter i NORILCO

Om Covid-19 situasjonen

20. mai - 22. mai
10. juni - 10. juni
10. juni - 12. juni
8. september - 11. september
16. september - 18. september

Slik kan du støtte NORILCO - norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.

Støtt oss

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.