Gå til hovedinnhold

Valgt inn i hovedstyret

Wenche
Wenche Bjørnarøy Foto: NORILCO
Wenche Bjørnarøy, leder i NORILCO-Bergen, ble innvalgt til hovedstyret i NORILCO under Ledermøtet.

LILLESTRØM: Wenche Bjørnarøy fikk plass i hovedstyret under Ledermøtet 9.-11. juni – der representanter fra distriktsavdelingene, hovedstyret, ungdommen, og sekretariatet i NORILCO var samlet.

Wenche Bjørnarøy er 63 år, har mann og to barn, og har vært leder i NORILCO-Bergen siden 2015. Hun har en allsidig bakgrunn med fagbrev som kokk og som helsefagarbeider. Etter 20 år i kokkefaget, har hun de siste 20 årene jobbet som helsesekretær i spesialist-helsetjenesten. Nå er hun på vei over i uføretrygd. De siste 8 årene har hun vært leder for NORILCOs distriksavdeling i Bergen.

Hvordan ble du engasjert i NORILCO?

– Like etter at jeg ble stomioperert i februar 2008 var det annonsert et åpent møte hos en bandasjist i Bergen, der jeg fikk vite om NORILCO. Jeg gikk på mitt første medlemsmøte i mai. Høsten samme år var jeg på likepersonskurs i NORILCO, og kom inn i styret i NORILCO-Bergen som vara. Jeg gikk gradene i styret og ble leder i 2015. I 2009 ble jeg godkjent som likeperson, sier Wenche.

Hvilke tanker har du om den nye rollen i hovedstyret?

– Jeg ser fram til rollen som styremedlem. Som styremedlem får du mulighet til å være med på å påvirke organisasjonen. Jeg har sittet en periode i hovedstyret tidligere, men det har skjedd store endringer i NORILCO siden det, så dette blir spennende og lærerikt. Jeg håper å kunne bidra med mine meninger og erfaringer, både som pasient, fra egen livserfaring, og fra en lang yrkeskarriere. I tillegg liker jeg å planlegge og organisere.

Styreleder Hege Elisabeth Almaas ser fram til å samarbeide med Wenche.

– Wenche har mye positivt å tilføre hovedstyret i NORILCO. Hun er ærlig, har mye kunnskap, og tilfører hovedstyret noe nytt. Wenche har lang fartstid i NORILCO, både som medlem, likeperson, leder, og styremedlem. Hovedstyret løftes enda noen hakk, nå som Wenche er med på laget, sier Hege.