Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft.
Hopp til hovedinnholdet

Om oss

Foreningen ble stiftet 24. april 1971. Foreningens formål er å ivareta interesser for stomi-, reservoaropererte og mage- og tarmkreftrammede, og for personer med sykdommer som kan føre til stomi- og reservoaroperasjon og mage- eller tarmkreft.

NORILCO er en landsdekkende interesseorganisasjon for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft. Foreningen har fokus på rettigheter og omsorg for pasienter og deres pårørende, og jobber aktivt med å påvirke myndighetene for en økt satsing på forebygging, forskning og diagnostikk. 

Dette søkes gjennomført ved å:

  • Drive opplysende og veiledende virksomhet
  • Drive likepersonstjeneste
  • Fremme krav på service fra helseinstitusjoner, apotek, bandasjister og myndigheter til fordel for personer med stomi, reservoar eller mage- og tarmkreft
  • Søke kontakt og samarbeide med helsepersonell
  • Utgi medlemsblad
  • Samarbeide med andre funksjonshemmedes organisasjoner
  • Samarbeide internasjonalt for å bedre stomi- og reservoaroperertes interesser

Vår grunntanke er at personer som har tilpasset seg en utfordrende hverdag har gjort seg erfaringer som kan være til hjelp for andre i en lignende situasjon. 

Som medlem i NORILCO har du mange fordeler. NORILCOs mange distriktsavdelinger tilbyr lokale medlemsaktiviteter som informasjonskvelder, kurs og turer, og du får tilsendt organisasjonens medlemsblad 6 ganger i året.

NORILCOs ungdom er en egen organisasjon for medlemmer fra 15 til 35 år, som arrangerer lokale medlemsaktiviteter og nasjonale leirer. NORILCO arrangerer dessuten egne samlinger for medlemmer som er 35+, og for barn opp til 18 år og deres foreldre og søsken. 

Din støtte er et viktig bidrag i arbeidet for en bedre hverdag og økt livskvalitet for vår målgruppe, der flest mulig lever gode liv både med og uten åpning på magen

Sparegris holdt av en mann som putter en krone oppi

Med din hjelp kan vi hjelpe personer berørt av stomi, reservoar, og mage- og tarmkreft som står deg og andre nær. Takk for at du støtter vårt arbeid.

NORILCOs sekretariat, hovedstyre, valgkomité og redaksjon

Hender rundt et møtebord med kaffe og PC

Innhold, bidrag, annonsering, produksjonsplan, frister, og kontaktinformasjon for publisering på NORILCOs nettside og medlemsblad

Guider, håndbøker og rapporteringsskjemaer for våre tillitsvalgte.

NORILCO samarbeider med mange ulike aktører, legemiddelfirmaer, bandasjister, leverandører av stomi-produkter, apoteker og andre frivillige organisasjoner.

Her finner du de dokumenter som NORILCOs representantskap har vedtatt og som organisasjonen styres etter.

Hvitt tastatur der en finger er i ferd med å trykke på en tast med teksten GDPR

Når du bruker www.norilco.no eller våre sosiale mediekanaler, gir du NORILCO tilgang til noen opplysninger om deg.

Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.