Gå til hovedinnhold

Reisetips

Fly
Flyvinge i solnedgang

Tips ved flyreise

For at flyselskapene best skal kunne hjelpe deg når du skal ut og reise med fly, er det viktig at du gir mest mulig relevant informasjon om dine behov. Det må gjøres allerede når du bestiller flybilletten. Gi beskjed om du har en funksjonsnedsettelse som gjør at du trenger spesiell tilrettelegging. Hvis du har matallergier eller spesielle krav til maten, må du gi beskjed om dette når du bestiller billetten. Du vil få beskjed der du bestiller billetten om dine ønsker kan imøtekommes.

På flyreiser varierer det hvor mye bagasje og hvor mange kolli du kan ta med deg. Sjekk med flyselskapet om det er spesielle regler for hvor mange kilo bagasje du kan ta med og hvor mange kilo håndbagasje du kan ta med. Dette kan variere hos de ulike flyselskapene, så ta kontakt med flyselskapet du skal reise med i forkant av reisen.

Dersom du har behov for å ha med nødvendig medisinsk utstyr, sjekk med flyselskapet om dette er mulig når du bestiller billetten.

Medisiner på reise

Ved reiser innenfor EØS-området kan du som hovedregel ha med medisiner til personlig bruk som tilsvarer høyst ett års forbruk. Reiser du til land utenfor EØS-området, kan du som regel ha med medisiner til personlig bruk for høyst tre måneders forbruk. Ved bruk av legemidler med innhold av narkotiske stoffer eller legemidler som anses som dopingmidler, kan du ikke ha med medisiner for mer enn høyst en måneds forbruk. Tollvesenet i landet du reiser til vil kreve dokumentasjon på at medisinen er til personlig bruk. Kontakt din lege eller apoteket før du reiser for nødvendig dokumentasjon, og husk å ta med eventuelle nødvendige medisiner i håndbagasjen!

Les mer om særskilte behov ved flyreiser på Luftfartstilsynet sin nettside.

Har du behov for assistanse, kan du få hjelp fra Avinor.

Er du stomi- eller reservoaroperert? Her kan du lese flere nyttige reisetips og råd.